Kentalis Tine Marcusschool, Groningen (Assen)

Onderdeel van: Koninklijke Kentalis Onderwijs - Groningen
Onderdeel van: Koninklijke Kentalis Onderwijs - Groningen
Speciaal (basis) onderwijs
Openbaar
185 Leerlingen

Voor leerlingen met een taalonwikkelingsstoornis.

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) volgen bij de Kentalis Tine Marcusschool in Groningen speciaal onderwijs (cluster 2). We vinden het belangrijk dat je kind zich veilig voelt op school en zich goed kan ontwikkelen. We hebben ook een locatie in Assen.

Voor kinderen met TOS. 
Onze leerlingen zijn tussen de vier en twaalf jaar en hebben een taalontwikkelingsstoornis. Ze hebben hierdoor voornamelijk veel moeite met praten en het leren en begrijpen van taal. Bij sommige leerlingen is er ook sprake van bijkomende problematiek.
 
Ons onderwijs. 
We kijken naar de talenten en mogelijkheden van je kind en werken samen aan zijn of haar doelen. Onze leerlingen krijgen onder andere les in: de Nederlandse taal, lezen, schrijven, rekenen, kunst en cultuur, wereldoriëntatie, digitale geletterdheid en bewegen. We hebben ook veel aandacht voor de sociaal-emotionele, zintuiglijke en motorische ontwikkeling van je kind. We communiceren niet alleen met woorden, maar ook met gebaren, beeldmateriaal en pictogrammen. Samen bekijken we wat bij jouw kind past. Dat doen we in nauwe samenwerking met onze logopedist en eventueel de fysiotherapeut, speltherapeut, maatschappelijk werker, vakleerkracht beweging/muziek en andere specialisten. 
 
School voor iedereen. 
De Tine Marcusschool in Groningen is een school voor neutraal bijzonder onderwijs. Dit betekent dat ieder kind welkom is op onze school. We houden rekening met de levensbeschouwelijke en culturele achtergrond van iedere leerling.

Missie

Bij Kentalis hebben we hart, oog en oor voor de ander. We bieden onze leerlingen en cliënten mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie. Zodat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen aan de samenleving. Dat doen we door:

  • Kennis te ontwikkelen, toe te passen en te delen.
  • Continu de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren.
  • In goede dialoog met klanten, medewerkers en partners.

Bijzonderheden

Wij streven ernaar de kinderen met communicatieve en/of auditieve problematiek een plek te geven waar zij zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. De school is er op gericht om leerlingen te laten uitstromen naar het regulier onderwijs zodra hier de mogelijkheid toe bestaat.


Adresgegevens


Vacatures van Kentalis Tine Marcusschool, Groningen (Assen)

{"total":1,"sectoren":{"6":1},"vakken":{"26":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":1},"dienstverband":{"-1":1},"zijInstroom":{"1":0,"2":0,"-1":1},"onderwijsTypen":{"5":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":1},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":1,"3":1,"7":1,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"2":1}}
1 onderwijsvacatures
Gisteren
Speciaal (basis) onderwijs SBO
In overleg
0,4-0,8 fte