Kentalis Compas College Hooghuis

Onderdeel van: Koninklijke Kentalis Onderwijs - Oss
Onderdeel van: Koninklijke Kentalis Onderwijs - Oss
Voortgezet speciaal onderwijs
Openbaar
73 Leerlingen

Voor leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis.

Door de samenwerking met Het Hooghuis is het mogelijk om inclusiever onderwijs te bieden aan leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis in Oss en omgeving.


School-in-school.
Kentalis Compas College Oss is een unieke school. Leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) volgen hier voortgezet speciaal onderwijs (cluster 2). De school is gevestigd in een reguliere school: Het Hooghuis in Oss. Dit noemen we een school-in-school. Directeur Erik Schraven: ‘Onze leerlingen maken zo meer vrienden en voelen zich geen uitzondering.’ Je zoon of dochter kan kiezen voor praktijkonderwijs of het vmbo.

Theorie & praktijk.
De Singel is een van de locaties van Het Hooghuis en Kentalis Compas College. Bij De Singel volgen leerlingen praktijkonderwijs. Omdat we samenwerken met Het Hooghuis, kan je kind kiezen uit alle beroepsopleidingen. De theorievakken volgt je kind samen met leerlingen die ook een taalontwikkelingsstoornis hebben. De praktijkvakken volgen de meeste leerlingen samen met leerlingen van Het Hooghuis. Tijdens de praktijklessen staan docenten van Kentalis Compas College en Het Hooghuis samen voor de klas. 

Mediumsetting.
Een vorm van inclusiever onderwijs is een mediumsetting. In verschillende steden werken we nauw samen met reguliere scholen. Door deze samenwerkingen kunnen leerlingen die bijvoorbeeld TOS hebben, naar een reguliere school met extra begeleiding. Met Het Hooghuis hebben we zo'n samenwerking.

Missie

Bij Kentalis hebben we hart, oog en oor voor de ander. We bieden onze leerlingen en cliënten mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie. Zodat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen aan de samenleving. Dat doen we door:

  • Kennis te ontwikkelen, toe te passen en te delen.
  • Continu de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren.
  • In goede dialoog met klanten, medewerkers en partners.