Kentalis Maatman College

Onderdeel van: Koninklijke Kentalis Onderwijs - Enschede
Onderdeel van: Koninklijke Kentalis Onderwijs - Enschede
Voortgezet speciaal onderwijs
Openbaar
122 Leerlingen

Voor leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis.

Leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) kunnen bij het Kentalis Maatman College in Enschede voortgezet speciaal onderwijs (cluster 2) volgen. We vinden het belangrijk dat je kind zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen en voorbereiden op de toekomst.


Voor leerlingen met TOS.
Onze leerlingen zijn tussen de elf en twintig jaar en hebben TOS. Sommige leerlingen hebben communicatieproblemen door een vorm van autisme.

Uitstroomrichtingen. 
Leerlingen volgen bij ons voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) of middelbaar beroepsonderwijs (niveau 1) of de uitstroomrichting dagbesteding of arbeid. Om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst, werken we intensief samen met verschillende reguliere middelbare scholen.

Communicatieve redzaamheid. 
We besteden veel aandacht aan de communicatieve redzaamheid en sociale vaardigheden van onze leerlingen. Je kind leert omgaan met anderen en praktische vaardigheden die hij of zij nodig heeft om bijvoorbeeld zelfstandig te kunnen wonen en werken. Iedere leerling leert dit op zijn of haar eigen tempo, daarom bieden wij onderwijs op maat.

Missie

Bij Kentalis hebben we hart, oog en oor voor de ander. We bieden onze leerlingen en cliënten mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie. Zodat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen aan de samenleving. Dat doen we door:

  • Kennis te ontwikkelen, toe te passen en te delen.
  • Continu de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren.
  • In goede dialoog met klanten, medewerkers en partners.

Bijzonderheden

Kentalis Maatman College krijgt in de nieuwe subsidieperiode uit het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+ 2021-2027) een financiële bijdrage. Het Europees Sociaal Fonds is een Europees instrument om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan (beter) werk te helpen en te zorgen voor eerlijkere arbeidskansen voor EU-burgers.

Het fonds ondersteunt structurele verbeteringen ten aanzien van werkgelegenheid, onderwijs en sociale ontwikkeling en beleid gericht op ontwikkeling van arbeidsmarktvaardigheden. De huidige inzet van het fonds, in vergelijking met de vorige periode, is herstel van Europese samenlevingen en economieën na de impact van het coronavirus.



Adresgegevens

Maatmanweg 17-19
7522 AN Enschede
Overijssel, Nederland
Bereken woon-werk afstand