Voor slechthorende en dove leerlingen.
Slechthorende en dove leerlingen volgen bij de Kentalis Guyotschool voor VSO in Haren tweetalig onderwijs. Ze krijgen les in het Nederlands en in de Nederlandse Gebarentaal. Er zijn vier uitstroomrichtingen: dagbesteding, arbeid, vmbo en havo. Onze kernwoorden zijn participatie, kwalificatie en identificatie. Leerlingen kunnen zich spiegelen aan elkaar en vinden bij ons dove, slechthorende en horende rolmodellen.
De Kentalis Guyotschool voor VSO is gesticht door H.D. Guyot in 1790, het is de oudste school voor dove leerlingen in Nederland. We zijn trots op onze sterke geschiedenis en bouwen vanuit die lange ervaring en kracht aan een kansrijke toekomst voor onze leerlingen.
Tweetalig onderwijs.
Een goede taalbasis zorgt voor een goede onderwijsontwikkeling. Daarom bieden we een tweetalige leeromgeving. Als leerling kun je bij ons verschillende communicatievormen ontdekken. Zo kom je erachter welke taal jouw voorkeur heeft. Leerlingen krijgen les in de Nederlandse Gebarentaal en, als de leerling dat wil, in het Nederlands. Het gebruik van digitale middelen is een must; via filmpjes, foto’s of tekstberichten gaat de communicatie snel en gemakkelijk.
Reguliere leerdoelen.
Er zijn vier uitstroomrichtingen: dagbesteding, arbeid, vmbo en havo. Voor onze leerlingen gelden de reguliere leerdoelen. De lesprogramma’s zijn volledig afgestemd met het reguliere onderwijs en we werken nauw samen met reguliere scholen in de buurt. Voor diploma’s en certificaten gelden dezelfde eisen als bij het regulier voortgezet onderwijs.
Missie
Bij Kentalis hebben we hart, oog en oor voor de ander. We bieden onze leerlingen en cliënten mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie. Zodat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen aan de samenleving. Dat doen we door:
- Kennis te ontwikkelen, toe te passen en te delen.
- Continu de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren.
- In goede dialoog met klanten, medewerkers en partners.