CBS De Brug

CBS De Brug

Onderdeel van: SPCO Groene Hart - Nieuwerbrug
Onderdeel van: SPCO Groene Hart - Nieuwerbrug
Basisonderwijs
Protestants-Christelijk
100 Leerlingen
13 Medewerkers

Omschrijving van CBS De Brug

CBS De Brug
CBS De Brug is een open protestants-christelijke basisschool in het hart van Nieuwerbrug.  Onze school neemt al 150 jaar een centrale plek in Nieuwerbrug in. Wij vinden het belangrijk kinderen toekomstgericht onderwijs te bieden, met alle kansen om zich maximaal te ontwikkelen. CBS De Brug is met recht een wereldschool in het dorp!

Ons onderwijs sluit goed aan bij deze tijd door het gebruik van Chromebooks in alle groepen.De leerlingen werken  met eigentijdse onderwijsmethoden en ontwikkelelen de 21e-eeuwse vaardigheden die zij nodig hebben. Zo leren wij de kinderen zelfstandig te werken, te plannen, samen te werken en te reflecteren. Belangrijke ‘skills’ in onze snel veranderende maatschappij. Engels geven we vanaf groep 1!

SPCO Groene Hart

CBS De Brug behoort tot SPCO  Groene Hart met 13 scholen in Harmelen, Linschoten, Lopik, Montfoort, Nieuwerbrug, Woerdense Verlaat  en Woerden. Binnen de stichting wordt primair onderwijs verzorgd voor circa 2600 leerlingen door zo’n 250 medewerkers.
Voor meer info:  www.spco.nl

Missie

Ons missionstatement luidt: ‘Dynamisch in betrouwbaar onderwijs’.

SPCO is er om te zorgen voor continuïteit én dynamiek in betrouwbaar protestants-christelijk basisonderwijs. Daarbij staan de waarden vanuit onze christelijke identiteit aan de basis. Wij willen voor onze scholen, samenwerkingspartners en ouders dé professionele en dynamische onderwijsstichting zijn in de regio en maken ons sterk voor:

  • een divers aanbod van kwaliteitsscholen met een eigen profiel;
  • een professioneel bestuur en een professionele dienstverlening;
  • een actieve inzet en samenwerking met ouders om het onderwijs te verbeteren.

Visie

Dynamisch en betrouwbaar

SPCO Groene Hart is dynamisch in betrouwbaar onderwijs. Als stichting bewegen en groeien wij mee met de ontwikkelingen van de moderne tijd, zonder de kracht van het verleden te verliezen.

Waarden gedreven onderwijs als kernkwaliteit

De stichting en haar scholen zetten zich actief in voor kwalitatief goed en waarden gedreven onderwijs. Onderwijs waarmee we onze leerlingen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling, een stevige basis bieden en daarmee voorbereiden op hun toekomst.


Video


Adresgegevens

Burgemeester Brunstraat 23
2415 AJ Nieuwerbrug
Zuid-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand