Minkema College Steinhagenseweg (vmbo)

Onderdeel van: Minkema College - Woerden
Onderdeel van: Minkema College - Woerden
Voortgezet onderwijs
Regulier / Algemeen
Openbaar
2.591 Leerlingen

Omschrijving van Minkema College Steinhagenseweg (vmbo)

Het Minkema College is een openbare scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Het College vervult een regiofunctie. Het heeft ca. 2600 leerlingen en 260 personeelsleden, op 2 vestigingen in Woerden. Het Minkema College: een kansrijke school, met goede doorstroomgegevens en examenresultaten; een veelzijdige school, met veel buitenschools leren; investeert in de professionaliteit van het docententeam en kent een intensieve docentenbegeleiding; is door de ligging vlakbij het Woerdense NS-station gemakkelijk bereikbaar.

Missie

 

Leren van en met elkaar staat bij ons centraal. Om dat waar te kunnen maken zijn we ook zelf in ontwikkeling. Wij verantwoorden ons naar elkaar en naar onze omgeving.  

Het Minkema College heeft met het strategisch beleidsplan Bagage voor het leven een koers voor de komende jaren bepaald. We omarmen de volgende kernwaarden: 
 

Verbindend
We zijn altijd op zoek naar de dialoog en hebben oog en oor voor het standpunt van de ander. We gebruiken feedback om het beste uit onszelf te halen. 
 

Inspirerend
We zien de individuele ontwikkelmogelijkheden van alle leerlingen en medewerkers en creëren een omgeving waar zij zich kunnen blijven ontplooien. 
 

Verantwoordelijk
ledereen is eigenaar van zijn eigen ontwikkeling en de school is van ons allemaal. We verwachten dat leerlingen en medewerkers zich, als lerend individu en als onderdeel van onze schoolgemeenschap, actief en betrokken opstellen. 

Werkomgeving


Goede regelingen en gezelligheid

Bij het Minkema College proberen wij goed voor onze medewerkers te zorgen. Zo hebben wij naast regelingen voor een computerbril, een fiets, de sportschool en generatieregeling ook een ruime regeling persoonlijk budget. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers regie pakken op de eigen ontwikkeling en denken graag mee wat medewerkers daarvoor nodig hebben.
 

Naast de mooie regelingen wordt door medewerkers zelf ook regelmatig iets leuks georganiseerd zoals een wk-poule, Minkema bakt, borrels en pubquizs.
 

Wij verzorgen modern onderwijs. Onze docenten werken standaard in de google omgeving en ontvangen standaard een chromebook in bruikleen.

Elke nieuwe medewerker een begeleider

Een sterk punt van onze school is de begeleiding die medewerkers krijgen in het eerste jaar van hun (tijdelijke) aanstelling. Voor ons is het begeleiden van nieuwe mensen onderdeel van goed personeelsbeleid. Alle nieuwe docenten worden begeleid, ongeacht hoeveel werkervaring ze hebben en of ze een bevoegdheid hebben. Iedereen moet immers zijn weg vinden in het lesgeven op een nieuwe school. Ook mensen die in de loop van het schooljaar iemand komen vervangen, krijgen een begeleider.
 

Daarnaast zijn er voor nieuwe collega’s bijeenkomsten waarin ze ervaringen kunnen uitwisselen en waarin verschillende thema’s voorbij komen: van orde houden tot gesprekken met leerlingen en ouders.


 


Adresgegevens

Steinhagenseweg 3a
3446 GP Woerden
Utrecht, Nederland
Bereken woon-werk afstand