Basisschool De Disselboom

Onderdeel van: Stichting Veldvest - Wintelre
Onderdeel van: Stichting Veldvest - Wintelre
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Rooms-Katholiek

Omschrijving van Basisschool De Disselboom

Samen wijzer naar morgen
Een disselboom is het verbindingsstuk tussen paard en wagen. Zo’n drijvende verbinding is De Disselboom ook voor leerlingen. De verbinding tussen vandaag en morgen. Tussen kind-zijn en volwassen, tussen leren en kunnen, tussen denken en doen, tussen kennis en proces, tussen zelfstandigheid en samenzijn, tussen vallen en opstaan. De Disselboom is een stimulerende leerplek die met goed onderwijs elk kind uitdaagt van interesse naar kennis en van kennis naar wijsheid. In verbinding met zichzelf, met elkaar en met de wereld om zich heen. De kinderen bepalen deels zelf het proces, de school wijst ze met zorg de weg.

Verbinding voor morgen
Op De Disselboom begeleiden we kinderen op het pad richting volwassenheid. Leren om samen wijzer te worden en de beste versie van zichzelf te zijn. En om met elkaar te leren om zowel zelfstandig als samen onafhankelijk te kunnen zijn. Zo legt De Disselboom de verbinding tussen leerlingen onderling. In de klas, op het schoolplein, met de ouders en met het dorp. Als trotse dorpsschool van Wintelre zoeken we actief verbinding op inhoud met de hele gemeenschap. Onze normen en waarden hebben een katholieke grondslag en bieden ruimte aan elke levensbeschouwelijke of culturele achtergrond. Ook daarin zijn we samen wijzer. Vanuit al die verbindingen zorgen we met elkaar voor een optimaal leerklimaat voor onze leerlingen in breedste zin.

Samen wijzer onderweg
Wijzer worden we ook samen met basisschool Lambertus in Vessem. Op het gebied van onderwijs werken teamleden en de schoolraad regelmatig samen. Met elkaar organiseren we contact tussen leerlingen. Onze gezamenlijke sportdag is daarvan een voorbeeld. Hier zoeken we de verbinding met verenigingen waar leerlingen elkaar ook in hun vrije tijd kunnen ontmoeten. Vanuit deze verbindingen zijn we op De Disselboom met elkaar op pad; samen wijzer naar morgen!

Missie

Samen wijzer …
Op De Disselboom worden leerlingen samen wijzer. Naast met elkaar groeien als mens, onderscheiden we ook ‘Wijzer worden’ en ‘Wijzer zijn’ waarin we onze leerlingen de kennis en vaardigheden meegeven die zij nodig hebben op weg naar een volwaardige plek in de maatschappij.

Visie

… naar morgen
Op basisschool De Disselboom begeleiden we leerlingen op hun weg naar een toekomst als zelfbewuste, respectvolle en betrokken volwassenen. Met goed onderwijs als basis, stimuleren we onze leerlingen hun talenten te ontwikkelen.

Vanuit een digitaal portfolio en persoonlijke doelen nemen leerlingen de regie over het eigen leerproces. Ze gaan op zoek naar hun persoonlijk leiderschap en actief burgerschap om zich te ontwikkelen tot mensen die midden in de maatschappij staan. Respectvol, zelfbewust, zelfstandig, sociaal en samen onafhankelijk.

De Disselboom biedt een inspirerende en warme leeromgeving waarin ontwikkeling, autonomie, creativiteit, respect en verbinding vooropgaan. Ieder op z’n niveau, samen wijzer naar morgen.


 

Adresgegevens

Kerkstraat 12
5513 AP Wintelre
Noord-Brabant, Nederland
Bereken woon-werk afstand