Stichting Veldvest

Veldhoven
Veldhoven
Basisonderwijs, Meerdere sectoren, Speciaal (basis) onderwijs, Voortgezet speciaal onderwijs
Algemeen bijzonder
3.300 Leerlingen
15 Locaties

Omschrijving van Stichting Veldvest

Stichting Veldvest verzorgt al bijna 25 jaar de organisatie en alle overkoepelende zaken in en rondom 14 basisscholen, een school voor gespecialiseerd basisonderwijs en een school voor gespecialiseerd voortgezet onderwijs. Onze scholen liggen in de gemeente Veldhoven en de omringende dorpen Vessem, Steensel, Knegsel en Wintelre.

Missie

Veldvest verzorgt een kwalitatief hoogwaardig onderwijs- en vormingsaanbod voor leerlingen vanaf vier jaar. Dit stelt hen in staat rond hun twaalfde drempelloos de overstap te maken naar het juiste vervolgonderwijs, passend bij hun aanleg, wens en motivatie. In de oriëntatie op de fysieke, psychische en sociaal-maatschappelijke werkelijkheid is dit onderwijs een stevig fundament en biedt het voor alle leerlingen een zinvolle ervarings- en oriëntatiehorizon.
 

Visie

Veldvest heeft hoge verwachtingen van kinderen; ieder kind zit immers boordevol talenten. Veldvest onderkent het belang van degelijk en grondig taal- en rekenonderwijs. Onze leerkrachten werken doelgericht aan de algemene kennis van de leerlingen en hun persoonlijke ontwikkeling met een scherp oog op sociaal-maatschappelijke participatie.

Voor Veldvest zit de meerwaarde van de school in het voor leerlingen betekenisvol verbinden van drie werelden: de wereld van de dingen (fysieke wereld), de wereld van de mensen (sociaal-emotionele wereld) en de wereld van de schoolvakken (conceptuele wereld). Om hierin een goed en verantwoord evenwicht te bereiken, hebben onze leerkrachten een grondige kennis van de leerstof en van de manier waarop kinderen leren en zich ontwikkelen.


 

Werkomgeving

Veldvest biedt meer dan onderwijs. We bieden een vertrouwde, stevige basis aan leerlingen. We faciliteren onze 16 scholen en de teams op de scholen, met de gewenste middelen, autonome ruimte en kennis. Daarnaast ondersteunen we onze teams van leerkrachten en medewerkers in hun ontwikkeling als onderwijsprofessional en mens, met persoonlijke ruimte om te doen wat nodig is en er te zijn zoals alleen jij er kunt zijn voor leerlingen, ouders én collega’s.

Onze scholen

Meer scholen tonen

Adresgegevens

Pastoor Jansenplein 21
5504 BS Veldhoven
Noord-Brabant, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Stichting Veldvest

{"total":2,"sectoren":{"1":2},"vakken":{"102":2,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":2},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":1,"-1":0},"dienstverband":{"3":2,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":2,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":2,"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":2},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":2,"3":2,"7":2,"30":2},"functieSoorten":{"1":2},"provincies":{"12":2}}
2 onderwijsvacatures