De Rietakker

Onderdeel van: Stichting Delta De Bilt - De Bilt
Onderdeel van: Stichting Delta De Bilt - De Bilt
Basisonderwijs
Dalton
Protestants-Christelijk

Omschrijving van De Rietakker

De Rietakker is in beweging. De afgelopen jaren zijn we als school op zoek naar een invulling die past bij de huidige maatschappij.
In een wereld die constant verandert is nodig dat we serieus aan de slag gaan om het onderwijs zo aan te pakken dat de kinderen van nu een basis krijgen die ze klaar maakt voor de toekomst. Dit vraagt iets anders van de scholen om hieraan te voldoen. Het is een zoektocht en er zijn geen kant en klare antwoorden. De termen moreel besef, creativiteit en flexibiliteit zijn volgens ons als Rietakker essentieel om klaar te zijn voor de toekomst en de wil om een betere plek van de wereld te maken. Om dit te kunnen bewerkstelligen is het belangrijk om ‘gegrond’ te zijn, het gevoel dat je er ‘mag’ zijn.
 
Om niet te verdwalen in alle mogelijkheden en kansen is het belangrijk om ons intern kompas op orde te hebben. Dit kompas bestaat uit onze missie, visie en waarden. Deze metafoor was voor ons passend, omdat het betekent dat niet alles in beton is gegoten. Onderweg kan er bij voortschrijdende inzichten bijgestuurd worden en aangescherpt waar nodig, maar het zorgt er ook voor dat we koers houden.
Op weg ontstaan er ook spontaan allerlei mooie initiatieven en bijproducten. De school en het onderwijs worden zelfs nog mooier/beter dan verwacht.

Adresgegevens

Abt Ludolfweg 109
3732 AN De Bilt
Utrecht, Nederland
Bereken woon-werk afstand