IKC Blink

Onderdeel van: SIKO onderwijs - Schiedam
Onderdeel van: SIKO onderwijs - Schiedam
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Interconfessioneel

Omschrijving van IKC Blink

IKC Blink is een integraal kindcentrum in de wijk Schiedam Nieuwland waar kinderen van 0 t/m 13 jaar stralen, op school en in de kinderopvang. Leerlingen en ouders voelen zich thuis bij IKC Blink. Zij leren zich thuis te voelen in de wereld van nu en morgen.

Binnen het kindcentrum ontmoeten kinderen en ouders vanuit verschillende culturen en achtergronden elkaar. We leren van en met elkaar. Iedere dag worden kinderen uitgedaagd om zich te ontwikkelen, keuzes te maken, samen doelen te behalen en het beste uit zichzelf te halen. Leren en ontwikkelen staan voorop bij IKC Blink.

Missie

Kom bij ons stralen!
IKC Blink staat open voor alle leerlingen die zich bij ons thuis voelen, tenzij uit het welbevinden van een kind blijkt dat wij niet de beste plek zijn voor het kind. Binnen het kindcentrum vinden kinderen, ouders en teamleden een plek waar zij kunnen stralen. Stralen betekent voor ons jezelf kunnen zijn, verbinden met elkaar en verschillen zien als kracht. Van daaruit start ons onderwijs.

Visie

IKC Blink biedt kinderen een veilige plek, een thuis in de wereld, waar zij zich kunnen ontwikkelen vanuit positieve sturing met ruimte voor eigen keuzes. Wij bieden een omgeving waarin respectvol met elkaar omgegaan wordt, iedereen gezien wordt, geborgenheid vindt en voelt dat hij of zij ertoe doet. Rust, regelmatig en duidelijkheid vinden wij belangrijk. Ons onderwijs is erop gericht kinderen zich thuis te laten voelen in de wereld van nu en morgen. Dit vraagt toekomstgericht onderwijs. Een leerling van IKC Blink is een zelfbewuste leerling die in zichzelf en anderen gelooft, vaardigheden heeft ontwikkeld waarmee het beste uit zichzelf gehaald kan worden. Hij of zij komt op voor zichzelf, maakt eigen keuzes, neemt daar verantwoordelijkheid voor, is doelgericht en kan samen met anderen doelen halen.
 

Adresgegevens

De Wildestraat 38-40
3119 PM Schiedam
Zuid-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand