Aanmeldcentrum Onderwijs Kentalis

Onderdeel van: Koninklijke Kentalis Onderwijs - Sint-Michielsgestel (landelijk)
Onderdeel van: Koninklijke Kentalis Onderwijs - Sint-Michielsgestel (landelijk)
Speciaal (basis) onderwijs
Regulier / Algemeen, Speciaal
Openbaar
2.000 Medewerkers

Omschrijving van Aanmeldcentrum Onderwijs Kentalis

Het aanmeldpunt onderwijs verzorgt de toeleiding naar onderwijsarrangementen van Kentalis. 

Ondersteunings- en onderwijsarrangement

Je kunt een kind/jongere aanmelden  voor een arrangement voor ondersteuning op de reguliere school of speciaal onderwijs van Kentalis. Na aanmelding neemt Kentalis het dossier in behandeling en bekijken we of de aanmelding binnen cluster 2-onderwijs valt. Is dat het geval, dan starten we met de leerling, ouders en behandelgroep of de school een aanmeldtraject.


Commissie van Onderzoek
Een lid van de Commissie van Onderzoek (CvO) brengt met de leerling, ouders en school de vragen en wensen in kaart en bespreekt dit in een team met drie deskundigen: een gedragskundige, een spraaktaaldeskundig en een onderwijsdeskundige. Indien nodig sluit er ook een arts aan.

Daarna komt het CvO-lid, dat ook de contactpersoon van de ouders en de school is, in de klas/groep kijken naar het kind. Op basis van de input van ouders, school en de observatie in klas/groep wordt in overleg met elkaar bepaald of, en welk, arrangement passend lijkt voor de leerling.

De CvO neemt het besluit over het wel of niet toekennen van een onderwijs- of ondersteuningsarrangement en de duur van het arrangement.

Krijgt de leerling een arrangement? Dan kan de leerling door de ouder(s)/verzorger(s) aangemeld worden op een Kentalisschool. De school ontvangt alle gegevens van de CvO.

Gaat de leerling naar het regulier onderwijs met een ondersteuningsarrangement dan maakt de ambulant begeleider van Kentalis een afspraak met de leerling, ouders en school om een plan van aanpak te maken.

Missie

Bij Kentalis hebben we hart, oog en oor voor de ander. We bieden onze leerlingen en cliënten mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie. Zodat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen aan de samenleving. Dat doen we door:

  • Kennis te ontwikkelen, toe te passen en te delen.
  • Continu de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren.
  • In goede dialoog met klanten, medewerkers en partners.

Werkomgeving

Je kunt werken vanuit huis.

We hebben onze gebieden opgedeeld bestaande uit:
Noord-Nederland: 088 101 3700

Randstad: 088 101 3800
Zuidoost-Nederland: 088 101 3900

Bijzonderheden

Bij het aanmeldpunt komen aanvragen uit heel Nederland binnen, omdat we ook scholen bezoeken en de reistijd willen beperken, zoeken we een collega die woonachtig is in de directe regio.


Adresgegevens

Hoogstraat 21
5271 SW Sint-Michielsgestel (landelijk)
Noord-Brabant, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Aanmeldcentrum Onderwijs Kentalis

{"total":1,"sectoren":{"6":1},"vakken":{"167":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":1},"dienstverband":{"1":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":1,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":1},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":1},"functieSoorten":{"3":1},"provincies":{"12":1}}
1 onderwijsvacatures