Stichting OOK is een enthousiaste en ambitieuze stichting die bestaat uit zes scholen met ongeveer 1000 leerlingen. Elk van de zes scholen heeft een eigen identiteit en kleur. Zo kennen we binnen onze stichting Dalton- en Jenaplanonderwijs, huiskamer onderwijs, PBS (Positive Behavior Support) en ook wat meer traditioneel vormgegeven onderwijs. Wat ons als scholen bindt is dat we vinden dat de kinderen van Kampen en IJsselmuiden recht hebben op het allerbeste onderwijs, en dat de ouders daarin wat te kiezen moeten hebben.
We zijn ons ervan bewust dat we het openbaar onderwijs in Kampen en IJsselmuiden niet afzonderlijk maar met elkaar vormgeven. Daar hebben we een gezamenlijke verantwoordelijkheid in. We werken daarom als schooldirecteuren en bestuur nauw samen; met elkaar vormen we een professionele leergemeenschap. Inmiddels zijn we goed bekend in Kampen.
Onze scholen staan open voor iedereen, je bent welkom zoals je bent ongeacht afkomst, kleur, ras, sekse of religie. Onze scholen zijn niet groot en juist daardoor persoonlijk. We hebben een breed scala aan goed uitgewerkte onderwijsconcepten. Er is écht iets te kiezen bij OOK en daar zijn we trots op!
Er worden in Kampen de komende jaren 3000 huizen bijgebouwd. Dat betekent veel ‘import’ van mensen van buiten de stad. Een mooie kans voor deze nieuwe inwoners om te kiezen voor ons openbaar onderwijs. We kijken uit naar de ontmoetingen met deze nieuwe Kampenaren. Onze missie is dan ook: Voor elk kind in Kampen en omgeving het beste onderwijs dat past bij jou!
We hebben elkaar nodig om te leren, om te groeien en om tot ontwikkeling te komen. Hier zit een wederkerigheid in. In Afrika wordt dat Ubuntu genoemd: ik ben omdat wij zijn. Het erkennen en waarderen van elkaars verschillen is daarmee vanzelfsprekend. Als we dat belangrijk vinden voor de kinderen, kan het niet anders of het is ook van belang voor onszelf.
Dat betekent dat we als leerkrachten openstaan voor nieuwe ontwikkelingen en met en van elkaar willen leren. Voor directeuren en bestuur is dat niet anders. Een directeur heeft de verantwoordelijkheid voor de eigen school, maar ook de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor OOK. Dat vraagt van de directeuren een gedeelde visie op onderwijs en onderwijskundig leiderschap op de scholen. Van de bestuurder vraagt dat leidinggeven vanuit de gedeelde visie en het stimuleren van het onderwijskundig leiderschap op de scholen.