Montessorischool Lindenholt

Onderdeel van: Conexus - Nijmegen
Onderdeel van: Conexus - Nijmegen
Basisonderwijs
Montessori
209 Leerlingen

Omschrijving van Montessorischool Lindenholt

Het team van de Montessorischool Lindenholt werkt samen aan een schoolklimaat waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. We doen dat vanuit de basis principes van het Montessori onderwijs:
  • Leer mij het zelf doen
  • Vrijheid in gebondenheid
  • Respect
  • Verantwoordelijkheid
Deze principes zijn steeds de onderlegger voor de ontwikkeling en de aanpak binnen ons onderwijs. Het is belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan en dat de school een plek is waar ze zich veilig voelen. Pas dan kan een kind zich volledig ontplooien.
 
Onze school staat in het stadsdeel Lindenholt in de wijk Leuvensbroek. Op dit moment hebben wij iets meer dan 200 leerlingen op onze school, verdeeld over 8 groepen.
 
De school is gehuisvest in een gebouw dat aansluit bij ons onderwijsconcept. Het straalt een warme kindvriendelijke sfeer uit, is overzichtelijk gebouwd en het geeft veel gelegenheid tot elkaar ontmoeten en samenwerken. Het hoofdgebouw biedt plaats aan maximaal 9 groepen. Daarnaast beschikt de school over een aula, een speellokaal en een Montessori peutergroep van KION. Op ons schoolplein staat een dependance met daarin onder andere de naschoolse opvang van KION. Tegenover onze school is een gymlocatie van de gemeente Nijmegen waar wij gebruik van maken voor onze groepen 3 t/m 8 voor de sport en beweegactiviteiten. Onze kleuters en peuters spelen, dansen en gymmen in ons eigen speellokaal in het hoofdgebouw. We zijn trots op ons schoolplein. Hier worden kinderen uitgedaagd tot samen spelen, bewegen en onderzoeken.

Montessorischool Lindenholt valt onder het bevoegd gezag van Conexus. Voor meer informatie over stichting Conexus, zie www.conexus.nu.

Adresgegevens

Leuvensbroek 20-04
6546 XN Nijmegen
Gelderland, Nederland
Bereken woon-werk afstand