De Goudse Scholengemeenschap Leo Vroman

De Goudse Scholengemeenschap Leo Vroman

Voortgezet onderwijs
Openbaar
1.300 Leerlingen
135 Medewerkers

Omschrijving van De Goudse Scholengemeenschap Leo Vroman

Ons onderwijs
Zo’n 10 jaar geleden hebben we ervoor gekozen ons onderwijs anders vorm te geven. We hebben goed nagedacht over wat leerlingen motiveert en welke vaardigheden voor de toekomst wij ze graag mee willen geven. Wij zijn ervan overtuigd dat leerlingen beter leren als ze zelf keuzes kunnen maken over hoe ze graag willen leren.

Als school moeten wij ze leren welke keuzes ze hebben en ondersteunen bij het maken van de ‘goede’ keuzes. Zo vindt de ene leerling het fijn om zelfstandig in zijn eentje te werken en de andere leerling leert graag samen met anderen. En sommige leerlingen leren door veel te lezen, terwijl een ander graag iets uitprobeert om te zien wat er dan gebeurt.

Er zijn vele manieren om te leren en wij willen onze leerlingen met al die verschillende manieren kennis laten maken. Wij zijn ervan overtuigd dat ze op deze manier veel zelfstandiger worden en meer betrokken zijn. De rol van de leraar is daardoor ook anders geworden. Natuurlijk weet de leraar nog altijd heel veel over zijn/haar vak en wil hij/zij de kennis en vaardigheden die bij zijn/haar vak horen graag aan de leerlingen overbrengen, maar dat is maar een stukje.

Bij ons is de leraar ook begeleider van het persoonlijke leerproces van de leerlingen. Geen kind is tenslotte hetzelfde en dat betekent dat de ondersteuning bij het leren bij iedere leerling anders is. De ene leerling heeft moeite met de inhoud terwijl de ander het bijvoorbeeld lastig vindt om zijn schoolwerk te plannen.

Om dit onderwijs vorm te geven hebben, is een andere inrichting nodig. Onze drie gebouwen zien er daardoor vanbinnen wat anders uit. Wij hebben nauwelijks lokalen of gangen, wij hebben juist een vaste thuisbasis voor onze leerlingen (de leraren komen naar de leerlingen) en veel ruimte voor leerlingen om op hun eigen manier te leren onder begeleiding van de leraar.

Op onze school bieden wij drie onderwijsrichtingen aan:
o MAVO (inclusief de sportklas)
o HAVO
o Atheneum (inclusief de Atheneum Plus-klas)
 
Onze mensen
Bij een wat andere manier van onderwijs horen mensen die energie halen uit de combinatie van kennis overdragen én persoonlijke begeleiding aan leerlingen geven. Tegelijkertijd willen we ook een afspiegeling zijn van de samenleving, omdat het belangrijk is dat leerlingen zich veilig en begrepen voelen, ongeacht hun achtergrond. Daarom is ons lerarenteam een mooie mix van verschillende mensen!

De docenten die dag in, dag uit met hun leerlingen aan het werk gaan, worden daarbij ondersteund door een heel team van onderwijsondersteuners: onderwijsassistenten, technisch onderwijsassistenten, conciërges, kantinemedewerkers, administratief medewerkers, etc. Samen willen we van de GSG Leo Vroman de school maken waar leerlingen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn!

Bekijk onze website voor meer informatie.

Bijzonderheden

Heb je ervaring in het bedrijfsleven en overweeg je een carrièreswitch naar het onderwijs? Dan hebben we goed nieuws voor je! Wij hebben een hele fijne samenwerking met Teach-In Group, een organisatie die professionals uit het bedrijfsleven ondersteunt bij de overstap naar het onderwijs.

Als je meer informatie wilt over de diensten en mogelijkheden die Teach-In Group biedt, nodigen we je van harte uit om op onderstaande link te klikken. Hier vind je alle details die je nodig hebt om de volgende stap in je carrière te zetten:

informatie Teach-In Group

Video


Collega’s aan het woord

Mijn naam is Perry van den Heuvel en ik ben wiskundedocent op de GSG Leo Vroman. Het werken op de GSG bevalt mij erg goed en dat komt vooral door de onderlinge sfeer. Als leerling heb ik al op deze school gezeten en na verschillende stages op andere scholen, ben ik nu weer terug op de school waar het voor mij allemaal begon. Doordat ik de school van beide kanten heb meegemaakt, is er veel vergelijkingsmateriaal. Als leerling ervaarde ik een goede band met medeleerlingen en de docenten. Dit is iets dat ik als docent ook ervaar, een goede band met leerlingen en fijne samenwerking met collega's. Het domeinonderwijs zorgt ervoor dat de leerlingen een grote mate van zelfstandigheid hebben. Deze zelfstandigheid bouwen de leerlingen op in de onderbouw en ontwikkelen ze door in de bovenbouw. Hierdoor ben je als docent meer bezig met het coachen van de leerlingen en op die manier bezig met het helpen van de leerlingen om zichzelf te ontwikkelen tot adolescenten die klaar zijn voor de volgende stap in het leven. Dus als je graag wilt werken in een fijne werksfeer en gericht bent op het coachen van leerlingen, dan is de GSG Leo Vroman zeker een aanrader voor je! Hopelijk tot snel in Gouda.

Perry van den Heuvel

Docent wiskunde


Adresgegevens

Willem de Zwijgersingel 5
2805 BP Gouda
Zuid-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van De Goudse Scholengemeenschap Leo Vroman

{"total":2,"sectoren":{"2":2},"vakken":{"14":1,"4":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":2,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":2,"-1":0},"dienstverband":{"3":2,"-1":0},"zijInstroom":{"1":1,"2":0,"-1":1},"onderwijsTypen":{"1":2,"-1":0},"bevoegdHeden":{"2":1,"5":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":1,"3":1,"7":1,"30":2},"functieSoorten":{"1":1,"3":1},"provincies":{"7":2}}
2 onderwijsvacatures
NIEUW
NIEUW
Vandaag
Voortgezet onderwijs VO
1-3-2023
Parttime 0,8 fte
17 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
In overleg
Parttime 0,6 - 0,8 fte