Casparus College

Onderdeel van: Gooise Scholen Federatie - Weesp
Onderdeel van: Gooise Scholen Federatie - Weesp
Voortgezet onderwijs
Regulier / Algemeen

Omschrijving van Casparus College

Het Casparus College is een kleinschalige vmbo-school in het centrum van Weesp. Leerlingen leren bij ons een vak. We doen dit door de interesse aan te wakkeren en opzoek te gaan naar wat de leerling motiveert en stimuleert. Leerlingen op het Casparus College zijn een open boek. Eerlijk en confronterend en loyaal naar de school en de collega’s. De relatie is hierin het belangrijkste. We doen het samen is ons motto!


Het Casparus College is een overzichtelijke school voor vmbo in Weesp. Leerlingen uit de hele regio, van het Gooi tot aan de grote stad, kunnen bij ons terecht voor lwoo, basis of kader. Daarnaast hebben we een juniormavo en bereiden we de start van een gemengde leerweg in de bovenbouw voor.


Leren is pas mogelijk als er echt contact is. Daarom gaan pedagogiek en didactiek bij ons hand in hand. Ons onderwijs is gedegen, gestructureerd en gedifferentieerd. Het doel is dat iedere leerling het maximale uit zichzelf haalt en trots kan zijn op zijn ontwikkeling.


We beschikken over een modern gebouw met activeboards in vrijwel alle lokalen, een Chromebook voor iedere medewerker en plaza’s met alle benodigde voorzieningen voor de praktijkafdelingen.

Missie

Het motto van het Casparus College is ‘waar leren je werk wordt’.

Leerlingen en medewerkers werken er iedere dag aan om dit motto waar te maken.

 

Onze kernwaarden

Om samen te kunnen leren en leven in de school, en om je verder te kunnen ontwikkelen, staan er drie kernwaarden centraal:
 

  • rust

  • regelmaat

  • resultaat.

Deze kernwaarden komen tot uiting in afspraken die we met elkaar hebben gemaakt en waar we elkaar op kunnen spreken. De twee belangrijkste hierbij zijn dat we ons aan afspraken houden en dat we op een vriendelijke manier met elkaar om gaan.


 

Visie

Leren op het Casparus betekent leren in een veilige, kleinschalige en gezellige omgeving. De betrokken docenten werken op basis van vertrouwen en optimisme, en vanuit een nauw contact met de ouders en leerlingen.

De leerling leert om te kiezen en ontdekt interesses, talenten en geschiktheid. Leerlingen leren om zelfstandig te leren en zelfstandig te werken vanuit een strak georganiseerd programma, onder deskundige begeleiding.

De leerling wordt zelf verantwoordelijk gemaakt om zo succesvol deel te kunnen nemen aan de samenleving. Er wordt samengewerkt met bedrijven om het leren zo betekenisvol mogelijk te maken. Na vier jaar Casparus beschikken leerlingen over de juiste startberoepshouding om hun vervolgopleiding op het MBO goed te starten.



 

Werkomgeving

Op het Casparus nemen we de tijd voor professionele ontwikkeling. Hier gaan we uit van de kennis en kunde van de medewerkers. We geven iedereen een stem. We doen dit door met werkgroepen gericht aan onderwijsontwikkeling te werken. Bezoeken van elkaars lessen en samen lessen ontwikkelen. Leerlingen krijgen een stem via de leerlingenraad en door het organiseren van de leerling-Arena.  We nemen tijd voor elkaar en zorgen dat ook voor voldoende ontspanning. Dit doen we door op gezette tijden successen te vieren met een gezellig samenzijn. We organiseren twee x per jaar een teamdag waar leren en ontspanning hand in hand gaan. Studiedagen worden altijd aangevuld met interessante sprekers die worden voorgedragen door de medewerkers.  We vragen veel van je tijd en zorgen er dan ook voor dat het de moeite waard is. 
 

Wij hebben een hecht en enthousiast team, werken met duidelijke regels en afspraken om het voor iedereen een prettige werk en leeromgeving te laten zijn. Wij zijn een geaccrediteerde opleidingsschool (NVAO). We hebben een samenwerkingsovereenkomst met de Hogeschool van Amsterdam (HvA), de Hogeschool Utrecht (HU).
 

Een uitdagende en veilige leer-werkomgeving met tal van mogelijkheden om je eigen lesstijl te ontdekken en te ontwikkelen

Een aanbod van trainingen in de GSF-brede schoolgroep

Bouwen aan je netwerk: contacten opbouwen met collega’s op andere GSF-scholen en kennismaken met de andere scholen

En last but not least: de gelegenheid om mee te denken en te werken aan het onderwijs van de toekomst


 


 

Bijzonderheden

Het Casparus College heeft een leuke maar ook uitdagende doelgroep. Om die reden krijg je boven op je standaard salaris 6% arbeidsmarkttoelage. We weten dat werken in het vmbo topsport is. Met de verhoging d.m.v. de arbeidsmarkttoelage wordt hier ook financieel recht aangedaan.
 

Een docent aan het woord:

Niels Kuipers: Als docent maatschappijleer en M&M, werk ik inmiddels 5 jaar op deze school. Het Casparus College is een kleinschalige school, waar iedereen elkaar kent. Hierbij is de persoonlijke relatie (band) met de leerlingen zeer belangrijk en dat maakt het werk ontzettend leuk. Je kunt hier niet zonder elkaar. Daarnaast is de populatie erg divers, wat ervoor zorgt dat we zowel van als met elkaar leren. We zijn een echte afspiegeling van de maatschappij en dat is mooi.

Binnen het team van collega’s heerst een fijne sfeer en iedereen is bereid om elkaar te helpen en ondersteunen. Je kunt collega’s altijd aanspreken en ook de schoolleiding is makkelijk benaderbaar. We blijven met elkaar in contact en dat voelt goed. Tevens worden er regelmatig (sport)activiteiten voor en door collega’s georganiseerd. Zo kun je elkaar ook buiten school leren kennen en eens op een andere manier spreken.

 

Kortom, een school waarbij leerlingen en personeel elkaar kennen en elkaar steunen. Dit geldt voor alle vlakken en daardoor dus een erg fijne omgeving om te werken.


 

Video


Adresgegevens

Talmastraat 40
1381 NE Weesp
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Casparus College

{"total":1,"sectoren":{"2":1},"vakken":{"8":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":0},"dienstverband":{"3":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":1,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"5":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":1},"functieSoorten":{"3":1},"provincies":{"6":1}}
1 onderwijsvacatures
SLUIT BINNENKORT
SLUIT BINNENKORT
23 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
01-11-2024
Parttime of fulltime 0,8 fte