De Joost

Onderdeel van: Willem van Oranje Onderwijsgroep - Leerdam
Onderdeel van: Willem van Oranje Onderwijsgroep - Leerdam
Voortgezet onderwijs
Regulier / Algemeen
Protestants-Christelijk
5.010 Leerlingen

Omschrijving van De Joost

De Joost | Diversiteit is rijkdom
Een diverse, multiculturele omgeving is daarvoor de ideale plek. De Joost is een kleine hechte vmbo school, waar leren door doen bij onze leerlingen past. De docenten hebben veel kennis en geven elke leerling de aandacht die nodig is. Daarnaast spoort het geloof aan om de ander als je naaste te zien zonder vooroordelen en zwart-wit denken. Wij gaan uit van persoonlijke mogelijkheden, dat is de kracht van onze school. We zijn trots op het feit dat we elkaar kennen en we kijken naar mogelijkheden en kansen, zodat iedereen zich optimaal ontwikkelt.

Missie

De kracht van voorbeelden
We hebben allemaal voorbeelden nodig. En kinderen en jongeren bij uitstek. Voorbeelden die je inspireren om goede dingen te doen voor je medemens. Of soms een minder gelukkig voorbeeld waardoor je leven een kant opgaat die je achteraf liever niet had gewild.
De voorbeelden die je kiest doen ertoe. In het bijzonder op school. Als je de school ziet als bouwplaats, dan is het belangrijk om te weten WAT je wilt bouwen en daarin het meest passende voorbeeld te kiezen. Die voorbeelden leiden tot keuzes terwijl je bouwt: “Leef ik voor mezelf, of kijk ik verder? Zit ik op school om rijk te worden en carrière te maken? Of zit ik juist op school zodat ik een verschil kan maken?”

Voorbeelden doen er dus toe. Zeker als je opgroeit. Juist dan verandert er veel in je leven en helpt het om houvast te zoeken bij rolmodellen. Als scholen zijn we ons daar elke dag bewust van. Opgroeiende mensen hebben voorbeelden nodig. Daarom kijken ze naar hun ouders, naar elkaar, naar social media en ook naar ons.
 

Visie

Door een voorbeeld te zijn, vormen we de samenleving van morgen
We helpen leerlingen op te staan om verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen leven én dat van de samenleving. Wij willen leerlingen, maar ook ouders en medewerkers. Inspireren, hoopvol en moedig maken met krachtige voorbeelden.
Wij voeren de dialoog om te ontdekken en te leren spreken over wat er in de harten van medewerkers en leerlingen leeft. We delen onze overtuigingen met elkaar en zijn ons ervan bewust welk voorbeeld iedere medewerker persoonlijk is en wil zijn. Voor elkaar en voor leerlingen. We leiden leerlingen op tot sterke persoonlijkheden, die op hun beurt een voorbeeld durven zijn voor hun omgeving.
 

Werkomgeving

Scholen waaraan je je verbindt
Onze scholen willen een gemeenschap van goede voorbeelden zijn, waaraan ook jij je wilt verbinden. Scholen die je ondersteunen bij levensvragen. Die bijdragen aan een betekenisvolle samenleving. Die leerlingen door en door willen kennen. Scholen die weten welke vragen de leerlingen bezighouden, die hen voorbeelden aanreiken en een baken van hoop vormen voor hun toekomst. Scholen die ouders uitnodigen om zich mede-eigenaars te voelen van ons onderwijs.

Een krachtig team met oprechte betrokkenheid
Onze mensen en scholen verschillen misschien van elkaar, maar allemaal zijn we oprecht betrokken op elkaar. Daarom stellen we vragen aan leerlingen, ouders en in de samenleving. Opbouwend en met aandacht. Oprechte betrokkenheid draagt bij aan de ontwikkeling van iedere leerling, het ontstaan van vriendschappen, maar ook aan toewijding, persoonlijke identiteit en ambitie bij onze leerlingen.
  


 

Bijzonderheden

Van de sollicitant wordt verwacht dat deze mede vorm en inhoud kan geven aan de christelijke identiteit van de Onderwijsgroep.

Adresgegevens

Joost de Jongestraat 45
4142 AV Leerdam
Utrecht, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van De Joost

{"total":1,"sectoren":{"2":1},"vakken":{"4":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":1},"dienstverband":{"-1":1},"zijInstroom":{"1":0,"2":0,"-1":1},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":1},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":0},"functieSoorten":{"3":1},"provincies":{"8":1}}
1 onderwijsvacatures
34 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
1-10-2024
0,8000 fte