6e Montessorischool Anne Frank

Onderdeel van: Openbaar Onderwijs aan de Amstel - Amsterdam
Onderdeel van: Openbaar Onderwijs aan de Amstel - Amsterdam
Basisonderwijs
Openbaar
312 Leerlingen

Omschrijving van 6e Montessorischool Anne Frank

De 6e Montessori is een 90 jaar oude Montessorischool die met zijn tijd is meegegaan. We bieden Montessori onderwijs dat zo goed mogelijk aansluit bij de ontwikkelingsbehoefte van ieder individueel kind. We bieden een mix van zelfstandig werken, groepsinstructies en Kosmische Educatie en Cultuur (KEC) thema's. Het werken aan KEC activiteiten koppelen we zo veel mogelijk ook aan de cursorische vakken. En dat allemaal in een zeer gezellige buurt midden in de Amsterdamse Rivierenbuurt.


Wij bieden:

-Een omgeving waarin elk teamlid mag en kan leren, waarin we als school de veiligheid waarborgen van de kinderen en teamleden, waarin we met elkaar de ontmoeting aangaan door dialoog en samenwerking en waarin we elkaar "Helpen het zelf te doen".

-Een helder inwerkbeleid.

-Begeleiding en coaching.

-Een maatje uit de desbetreffende bouw.

-Samen met directie wordt er tussentijds geëvalueerd en vinden er feedback gesprekken plaats.

-Ondersteuning en hulp in de leerlingenzorg door de interne begeleiding.

-Als stichting zeer ruime secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zijn we als stichting erg enthousiast in het organiseren van schooloverstijgende workshops, studiedagen, volleybaltoernooien en doen wij elk jaar mee aan de OOadA pubquiz.

-Afhankelijk van ervaring op contractbasis Salarisschaal L10, conform CAO PO.

Visie

Onze visie is vastgelegd in een visiestuk ( te vinden op http://www.annefrank-montessori.nl).
Wij gaan uit van het "Vertrouwen in de ontwikkeling van het kind" en richten zo ons onderwijs elke dag weer opnieuw in.

Bijzonderheden

Onze school valt onder stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel. De stichting verzorgt openbaar onderwijs in Amsterdam Centrum en Zuid. Een boeiend gebied met 22 scholen die vanuit hun eigen identiteit (Dalton, Montessori, Ontwikkelingsgericht,  Cultuurprofielscholen enz.) nauw met elkaar samenwerken. Alleen goed onderwijs is niet voldoende, onze leerlingen hebben ook een uitdagend aanbod nodig. We vormen met elkaar een dynamische organisatie waarin professionals ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Onze blik is op de toekomst gericht, we leggen de lat hoog, we zijn eigenwijs en bevlogen.
 

Collega’s aan het woord

Met veel plezier werk ik al ruim 7 jaar op de 6e Montessorischool Anne Frank. Als oud-leerling ben ik eigenlijk alleen ''even'' er tussenuit geweest om mijn diploma's te behalen en dat heeft een reden! De 6e Montessorischool Anne Frank heeft een hecht, inspirerend, betrokken en gezellig team waarbij er meer dan voldoende ruimte is voor professionalisering. Vanaf het moment dat ik mijn LiO-stage ben gestart op deze school heb ik het altijd ervaren als een veilige omgeving waarbij het realiseren van een uitstekend pedagogisch klimaat voorop staat. Daarnaast staan wij voor de verdere verbetering van onze onderwijskwaliteit en ambitieuze ontwikkeldoelen, maar houden wij elkaar ook scherp met een realistische blik op wat haalbaar is in een schooljaar. Wat ik altijd als een grote kracht van onze school heb gezien is de mate waarin onze leerlingen elkaar accepteren en voor elkaar zorgen zowel klas- als groepsdoorbrekend. Het is voelbaar als je de school binnenloopt en al onze teamleden kunnen dit beamen. Ik zou een ieder ook aanraden om te solliciteren op een vacature op onze school.

Kim Moreira Aires

groepsleerkracht en gedragsspecialist


Adresgegevens

Niersstraat 41
1078 vj Amsterdam
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van 6e Montessorischool Anne Frank

{"total":1,"sectoren":{"1":1},"vakken":{"260":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":1,"-1":0},"dienstverband":{"-1":1},"zijInstroom":{"1":0,"2":0,"-1":1},"onderwijsTypen":{"2":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":1},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":0},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"6":1}}
1 onderwijsvacatures
99 dagen geleden
Basisonderwijs PO
In overleg
Parttime