Scholen aan Zee

Den Helder
Den Helder
Voortgezet onderwijs
Regulier / Algemeen
Algemeen bijzonder
1.900 Leerlingen

Omschrijving van Scholen aan Zee

Wie we zijn
Scholen aan Zee is een brede scholengemeenschap van vmbo-basis tot gymnasium. Daarnaast hebben we een locatie voor anderstaligen: Schakel aan Zee. We werken samen met de partners binnen de lokale gemeenschap en sluiten aan op ontwikkelingen en kansen.
 
We verzorgen onderwijs op vier locaties, maar opereren als één school.
 

Onze kernwaarden
Onze kernwaarden benadrukken wat wij als Scholen aan Zee belangrijk vinden. Dagelijks geven die ons het gevoel van eenheid en voor de toekomst zijn ze ons kompas bij het nemen van beslissingen over het onderwijs aan onze leerlingen.
 
Veiligheid
Scholen aan Zee erkent en ondersteunt de leerling ‘te zijn wie hij is’, zich veilig te voelen binnen de eigen leeftijdsgroep, in de klas, op school en daarbuiten. Een veilige omgeving is de basis voor elke leerling en medewerker om tot goed onderwijs te komen. School, leerling én ouders werken hierin samen. Dit doen wij met respect voor elkaar en voor alles in onze omgeving.
 
Plezier
Bij Scholen aan Zee is volop ruimte om met plezier nieuwe kennis en ervaringen op te doen. In een ontspannen sfeer mogen alle leerlingen en medewerkers zich ontwikkelen en de eigen dromen nastreven. Op deze manier gaat iedereen met plezier naar school en creëren we mooie herinneringen waar we later met genoegen op terugkijken.
 
Samenwerken
De leerlingen, medewerkers, ouders, andere scholen, bedrijven en instellingen in Den Helder en omgeving maken samen het verschil voor en met elkaar. Niet alleen om het binnen de muren van de school beter te maken, maar ook daarbuiten. Door aandacht te hebben voor elkaar en betrokkenheid te tonen bij ieders situatie vormen we het gewenste, diverse én sterke netwerk. Hierdoor kan eenieder elkaar en de omgeving beter leren kennen en meer waarderen. Bovendien kan iedereen zo beter van elkaars kwaliteiten profiteren en ontdekken de leerlingen welke rol ze spelen in de maatschappij en waar hun toekomst ligt.
 
Ontwikkeling
We streven ernaar het maximale uit leerlingen, medewerkers en de omgeving te halen. Voor iedereen is er ruimte om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Door een heterogeen onderwijsaanbod met mogelijkheden voor individueel maatwerk stimuleren we leerlingen en medewerkers zich altijd te blijven ontwikkelen. In combinatie met de hoge verwachtingen die we van elkaar hebben creëren we samen een lerende organisatie. Iedereen staat open voor verandering, vernieuwing en groei.

Missie

Onze missie                                          
Scholen aan Zee is een brede scholengemeenschap en stelt zich ten doel een volwaardig en breed aanbod te realiseren van regulier voortgezet onderwijs voor alle leerlingen in Den Helder en omgeving.
Funderend onderwijs is een basisrecht voor iedereen en van groot belang voor de ontwikkeling van onze samenleving. Scholen aan Zee is als algemeen bijzondere school breed toegankelijk en respecteert ieders achtergrond of levensovertuiging.
Scholen aan Zee vormt een professionele en lerende organisatie. Reflectie, leren van en met elkaar en resultaatgericht focussen op onderwijs en rendement zijn cruciaal. Als enige aanbieder van regulier voortgezet onderwijs in de Den Helder en omgeving erkennen we onze verantwoordelijkheid voor deze taak. We zijn er om jongeren een fundament te bieden waar zij een leven lang op voort kunnen bouwen. We leiden op tot zelfbewuste, toekomstgerichte en verantwoordelijke wereldburgers. Alle medewerkers zijn zichtbaar in de school, toegankelijk voor iedereen en representeren zich als ambassadeur van onze school.
De school waar je wordt gehoord, gezien en gewaardeerd!
 

Visie

Onze visie
De visie van Scholen aan Zee kent twee invalshoeken:
  • Wij, de medewerkers van Scholen aan Zee, zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van elke leerling als mens, burger en professional;
  • wij nemen verantwoordelijkheid voor elkaar en onze omgeving.

Werkomgeving

Werken bij Scholen aan Zee?
Scholen aan Zee is een aantrekkelijke werkgever. Wij vinden het belangrijk dat jij als medewerker een vitale en betrokken professional bent, die in alle levensfasen met plezier goed werk kan blijven doen. We bieden een inspirerende en gezonde werkomgeving, waarin je met collega’s en leerlingen optimaal samenwerkt aan de ambities van onze organisatie én jouw talenten kunt ontwikkelen. Waar mogelijk bieden wij maatwerkafspraken. Je wordt aangestuurd vanuit de principes van coachend leiderschap; dit bevordert jouw eigenaarschap, regelruimte en motivatie.

Sterk beleid voor het beste onderwijs
Een goed en betrokken HR-beleid is van toegevoegde waarde bij het realiseren van het beste onderwijs voor onze leerlingen. Om het beste onderwijs te kunnen bieden zijn we altijd op zoek naar nieuw talent – jóuw talent! Als professional krijg je alle ruimte om je eigen kwaliteiten en talenten continu te ontwikkelen. Je staat hierbij zelf aan het roer.

Hoofdsporen HR-beleid
  • Het vitaal, betrokken en inzetbaar houden van medewerkers waarbij kwaliteit centraal staat. Wij gaan voor een langdurige relatie met onze medewerkers.
  • Het aantrekken van nieuwe docenten c.q. docenten in wording om de kwaliteit en continuïteit van ons onderwijs in de toekomst te waarborgen. Wij hebben nauwe banden met de diverse docentenopleidingen en een sterk programma in het kader van Opleiden in de School.

Bijzonderheden

Onze medewerkers
De medewerkers maken het verschil bij Scholen aan Zee. We zetten ons in voor vitale betrokken en bevlogen medewerkers. Competente medewerkers met energie, die opgaan in hun werk en een gevoel ervaren van inspiratie, uitdaging en trots. We horen, zien en waarderen onze medewerkers door ze persoonlijke vrijheid te geven om hun werk binnen kaders zelf vorm te geven. We dagen medewerkers uit door vertrouwen en hoge, realistische verwachtingen. We hebben een samenwerkingscultuur met gezamenlijke doelen, open communicatie en constructieve feedback. We luisteren naar en leren van elkaar.

Video

Schoolplan 2020-2023 Scholen aan Zee

Adresgegevens

Drs. F. Bijlweg 8b
1784 MC Den Helder
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Scholen aan Zee

{"total":1,"sectoren":{"2":1},"vakken":{"67":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":1,"-1":0},"dienstverband":{"3":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":1,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"1":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":0},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"6":1}}
1 onderwijsvacatures
35 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
per direct
Parttime 0,7 fte