Cygnus Gymnasium

Voortgezet onderwijs
Regulier / Algemeen
Interconfessioneel
820 Leerlingen

Omschrijving van Cygnus Gymnasium

De school
Het Cygnus gymnasium is een categoriaal gymnasium gelegen aan de Wibautstraat in Amsterdam. Aan ons categoriaal gymnasium zijn geen andere vormen van onderwijs verbonden. Hierdoor kunnen wij onderwijs aanbieden dat past bij het niveau en de ontwikkelingsbehoefte van deze specifieke groep leerlingen. Gemotiveerde, ambitieuze, belangstellende en leergierige leerlingen die elkaar dagelijks in ons karaktervol gebouw (een relatief klein schoolgebouw) ontmoeten. De inzet en de ontwikkeling van docenten en ondersteunend personeel is gericht op de behoeften en het welbevinden van onze leerlingen. Het veilige leef- en leerklimaat dat hierdoor ontstaat geeft iedereen de ruimte en de stimulans om zich te ontwikkelen en te excelleren. De ambitie is dat wij een echt Amsterdams gymnasium zijn waar alle lagen van de bevolking kunnen floreren op het hoogste onderwijsniveau.

We werken vanuit een elektronische leeromgeving. Iedere leerling beschikt over een laptop. We dagen de leerlingen uit te excelleren: in de lessen, in vakoverstijgende projecten, in keuzemodules en tijdens buitenschoolse activiteiten. We hebben veel excursies in binnen- en buitenland. Cygnianen hebben veel te kiezen. Het Cygnus Gymnasium is een enthousiaste school midden in de samenleving.

Missie

We leiden leerlingen op tot nieuwsgierige en onderzoekende geesten, jonge burgers die er niet voor terugdeinzen om de samenleving beter achter te laten dan ze deze aantroffen. Op het Cygnus verdiepen de leerlingen zich in de klassieke talen en bestuderen ze de cultuur van de oude Grieken en Romeinen. Verder maken ze uitgebreid kennis met wetenschap en cultuur, binnen en buiten de school. 

Visie

Het Cygnus gymnasium is een categoriaal gymnasium. Aan een categoriaal gymnasium zijn geen andere vormen van onderwijs verbonden. Hierdoor kunnen wij onderwijs aanbieden dat past bij het niveau en de ontwikkelingsbehoefte van deze specifieke groep leerlingen. Gemotiveerde, belangstellende en leergierige leerlingen, die elkaar dagelijks in ons mooie schip (een relatief klein schoolgebouw) ontmoeten. De inzet en ontwikkeling van docenten en ondersteunend personeel is gericht op de behoeften en het welbevinden van onze leerlingen. Het veilige leef- en leerklimaat dat hierdoor ontstaat geeft iedereen de ruimte en de stimulans om zich te ontwikkelen en te excelleren. 

Bijzonderheden

Het Cygnus Gymnasium maakt deel uit van stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs met scholen in Amsterdam, Zaanstad en Monnickendam. De 23 scholen die deel uitmaken van stichting ZAAM bieden een breed aanbod van onderwijs aan: van praktijkonderwijs tot gymnasium. De scholen onderscheiden zich door een prettige sfeer, goede begeleiding met veel persoonlijke aandacht. De meerwaarde van ZAAM is een rijkdom aan kennis waardoor de scholen leerlingen uitstekend maatschappijgericht en kwalitatief goed onderwijs kunnen bieden.

Adresgegevens

Vrolikstraat 8
1091 VG Amsterdam
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand