Omschrijving van Stichting Archipel
Missie
Visie
Kinderen afkomstig van de kindcentra van Archipel mogen en kunnen zichzelf zijn en komen tot hun recht in het vervolgonderwijs en in de maatschappij doordat zij:
- inzicht hebben in hun eigen kwaliteiten en talenten;
- inzicht hebben in de eigen persoon en zich kunnen inleven in de ander;
- kritisch denken;
- effectief communiceren;
- kunnen samenwerken;
- creatief en flexibel zijn;
- gemotiveerd en onderzoekend leren en daarbij gebruik kunnen maken van ict;
- zich ontwikkelen tot verantwoordelijke burgers, met oog voor culturele verschillen.
De kernwaarden van Stichting Archipel zijn Vertrouwen, Verbinding en Vakmanschap.
VertrouwenVertrouwen geven en vertrouwen krijgen zijn noodzakelijke voorwaarden voor een goed functioneren binnen een organisatie. Veiligheid is de basis voor het groeien van vertrouwen. Vertrouwen draait niet alleen om vertrouwen in de ander, maar ook om vertrouwen in onszelf. Vertrouwen in onszelf maakt ons zelfverzekerder. We weten waar we voor staan, wat we kunnen en wat we willen. Waar vertrouwen geschonden wordt, zijn we keer op keer bereid ons in te spannen dit vertrouwen te herstellen.
VerbindingVerbinding is de energie die ontstaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen, kunnen geven en ontvangen zonder oordeel en steun en kracht ontlenen aan de relatie. Waar vertrouwen geschonken en ontvangen wordt, wordt de onderling verbinding sterker. Verbinding op de professionele inhoud waar we voor staan binnen Archipel en verbinding op persoonlijk/ professioneel vlak.
VakmanschapVakmanschap is een specifieke combinatie van kennis, houding en vaardigheden die nodig is om een bepaald vak met succes te kunnen uitoefenen. Vakmanschap staat bij Archipel hoog genoteerd: op alle niveaus wordt van medewerkers en leidinggevenden verwacht dat zij hun werk serieus nemen en dat zij voortdurend open staan voor verdere professionalisering van hun vak.