De Kring

Onderdeel van: Stichting Mondiaen - Rijen
Onderdeel van: Stichting Mondiaen - Rijen
Basisonderwijs
Algemeen bijzonder
330 Leerlingen

De Kring

Jenaplanbasisschool De Kring ligt in de nieuwe wijk De Vliegende Vennen aan de oostelijke rand van de kern van Rijen. De Kring is een basisschool voor Rijen en omgeving. De kinderen komen uit de wijk, het hele dorp en de omliggende dorpen in de regio. 

De Kring is een school waar kinderen zich thuis, gezien, gehoord en geborgen voelen. De basis voor deze geborgenheid is de stamgroep, waar de ontwikkeling van hun cognitieve vaardigheden, sociaal-emotionele vaardigheden en talenten worden gestimuleerd. Dit gebeurt middels een ritmisch weekplan, waarin gesprek, spel, werk en viering centraal staan.

Als Jenaplanschool is het onze voornaamste taak de kinderen goed voor te bereiden op de maatschappij door het overbrengen van kennis en het aanleren van vaardigheden. Deze vaardigheden zijn beschreven als de Jenaplan-essenties.  De essenties zijn: Ondernemen, Plannen, Samenwerken, Creëren, Presenteren, Reflecteren, Verantwoorden, Zorgen voor, Communiceren en Respecteren.

Wereldoriëntatie vormt het hart van ons onderwijs. Het thema is het vertrekpunt. De combinatie van de leerlijnen en kerndoelen van de diverse vakgebieden, de inbreng van specialisten op het gebied van Taal, Rekenen, Wereldoriëntatie en Lezen en de inbreng van de kinderen uit de stamgroep, zorgen voor een inspirerend, motiverend, beredeneerd aanbod waarin leerstof en vaardigheden hand in hand de ontwikkeling van onze kinderen bevorderen. 

Samen met de ouders vormen we de driehoek ouders-kind-school. We zien ouders als een belangrijke partner. Ouders participeren in onze organisatie. Op deze manier dragen we samen bij aan de ontwikkeling van de kinderen. 

Eigenaarschap en zelfverantwoordelijk leren vinden we belangrijk. Onze methodes en werkwijze versterken dit eigenaarschap bij leerkrachten en kinderen. De Kring is een lerende organisatie. Invloeden van maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen houden ons hierin scherp

Missie

Jenaplanbasisschool De Kring biedt een veilige omgeving voor kinderen met wereldoriëntatie als hart van ons onderwijs.

Visie

De Kring is een school waar kinderen zich thuis, gezien, gehoord, gewaardeerd en geborgen voelen. De basis voor deze geborgenheid is de stamgroep, waar de ontwikkeling van hun cognitieve vaardigheden, sociaal-emotionele vaardigheden en talenten worden gestimuleerd. Onze kinderen komen met plezier naar school.

Als Jenaplanschool is het onze voornaamste taak de kinderen goed voor te bereiden op de maatschappij door het overbrengen van kennis en het aanleren van vaardigheden. Deze vaardigheden zijn beschreven als de Jenaplan-essenties. Eigenaarschap en zelfverantwoordelijk leren vinden we belangrijk. We willen onze kinderen wereldwijs maken. Wereldoriëntatie vormt het hart van ons onderwijs. De combinatie van de leerlijnen en kerndoelen van de diverse vakgebieden, de inbreng van onze experts en de inbreng van de kinderen uit de stamgroep, zorgen voor een inspirerend, motiverend, beredeneerd aanbod waarin leerstof en vaardigheden hand in hand de ontwikkeling van onze kinderen bevorderen.

We werken vanuit vertrouwen. Vertrouwen in kinderen, ouders en elkaar. We hebben hoge verwachtingen van alle kinderen. Hiermee bewerkstelligen we kansrijk onderwijs. Ieder kind kan zich optimaal ontwikkelen in een rijke leeromgeving We zijn oplossingsgericht en bieden gelijke kansen. De Kring is een lerende organisatie. Invloeden van maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen houden ons hierin scherp.

Samen met de ouders vormen we de driehoek ouders-kind-school. We zien ouders als een belangrijke partner. Ouders participeren in onze organisatie. Op deze manier dragen we samen bij aan de ontwikkeling van de kinderen.

Werkomgeving

De Kring is een school waarin ieder kind zichzelf mag zijn en als zodanig gerespecteerd wordt. Kinderen moeten niet alleen bevestigd worden als persoon, maar tevens uitgedaagd worden tot een brede ontwikkeling. Dit doen we door het aanbieden van een rijke leeromgeving binnen de 3-jarige stamgroepen. In deze groepen leren de kinderen samen te leren, samen te spelen, samen te werken en samen te vieren.

We stimuleren de nieuwsgierigheid van kinderen om zelf dingen te ontdekken en te onderzoeken. We leren de kinderen zowel individueel als samen informatie op te zoeken, belangrijke leervragen te stellen en ervaringen op te doen, zodat zij vaardig worden in het leren. Hierbij speelt het zelfstandig werken met een eigen taakverantwoordelijkheid een belangrijke rol.

Er is dan ook veel ruimte voor leren met en van elkaar (sociaal, interactief leren) tijdens spel, werkopdrachten en vieringen.

We streven ernaar de leerstof aan te laten sluiten bij het niveau en de belevingswereld van het kind. Hierbij prikkelen we de kinderen om net dat stapje verder te maken dan waar ze nu zijn (zone van naaste ontwikkeling). Door het geleerde zelf te verwoorden, te visualiseren, en er op te reflecteren wordt het hun eigendom (strategisch leren). Dit alles maakt De Kring tot een leef-/werk gemeenschap waarin ook de ouders als partners zijn opgenomen. Immers, opvoeden doe je samen. De ouders worden actief betrokken bij het volgen en meedenken en werken aan de ontwikkeling van hun kind.

Adresgegevens

Isabella van Spanjestraat 2-4
5122 LE Rijen
Noord-Brabant, Nederland
Bereken woon-werk afstand