De Cocon

Onderdeel van: Stichting Mondiaen - Tilburg
Onderdeel van: Stichting Mondiaen - Tilburg
Basisonderwijs
Rooms-Katholiek
240 Leerlingen

De Cocon

Basisschool De Cocon is een Vreedzame (stads)school, waar kinderen naar toe komen om kennis en inzichten te verwerven, maar ook om een aantal houdingen en vaardigheden te leren.

Onze leerkrachten streven daarom een sfeer van rust na, waarin kinderen zich thuis voelen, maar zich vooral ook veilig en geborgen weten. We willen ze op een reële manier, in samenwerking met ouders, voorbereiden op hun verdere leven.

Onze school wil de kinderen ook de kans geven om hun eigen mogelijkheden te ontplooien. Wij willen de kinderen zoveel mogelijk op "maat bedienen". We noemen dit adaptief onderwijs.

Missie

Gelijke kansen voor ieder kind 

Visie

Binnen kindercampus de Cocon werken onderwijs en kinderopvang hand in hand samen aan de ontwikkeling van elk kind. Onze locatie is een plek waar kinderen naar toe komen om kennis en inzichten te verwerven, maar ook om een aantal houdingen en vaardigheden te leren. Onze professionals streven een sfeer van rust na, waarin kinderen zich thuis voelen, maar zich vooral ook veilig en geborgen weten. We willen de kinderen op een reële manier, in samenwerking met ouders, voorbereiden op hun verdere leven. Onze locatie wil de kinderen de kans geven om hun eigen mogelijkheden te ontplooien. Wij willen ze zoveel mogelijk passend onderwijs bieden. We werken in heterogene groepen met het systeem van verlengde instructie. We hebben gekozen voor heterogene groepen, omdat onderwijs op maat voor ieder kind heel belangrijk is. Daarnaast willen we ieder kind verder helpen in hun persoonlijke ontwikkeling.

De belangrijkste vaardigheden zijn: Van en met elkaar leren, kennis op doen, Verantwoordelijk zijn voor je eigen leren en je gedrag, Zelfstandigheid bevorderen en Leerlingen zelf verantwoordelijk maken voor hun eigen leerproces Daarnaast kunnen we beter aansluiten bij de behoeften van kinderen. Doordat de instructiegroepen kleiner zijn, kunnen we de kinderen meer betrekken bij hun eigen leerproces en de begeleiding geven die zij nodig hebben. Ten slotte werkt het team zeer sterk samen binnen hun bouw, waardoor de kwaliteit van het onderwijs wordt verbeterd


Adresgegevens

Hoefstraat 173
5014 NK Tilburg
Noord-Brabant, Nederland
Bereken woon-werk afstand