Kairos Tiener College

Voortgezet onderwijs
Antroposofisch
137 Leerlingen

Omschrijving van Kairos Tiener College

Het Kairos Tienercollege is een jonge school in Amsterdam noord voor voortgezet Vrijeschoolonderwijs. We verzorgen onderwijs aan klas 7 tot en met 9 (eerste drie leerjaren van het vo) aan heterogene klassen. De ambitie is om de komende jaren uit te groeien tot een kleine school met klas 7 tot en met 12 waarbij we de eindexamens mavo, havo en vwo aanbieden. We willen groeien tot een school van maximaal 300 leerlingen om zo de kleinschaligheid te behouden.

Missie

Het beste hedendaagse Vrijeschoolonderwijs bieden voor onze leerlingen. 

Visie

Wij werken vanuit de antroposofie. Voor het team is de antroposofie en de daaruit voortgekomen vrijeschoolpedagogiek een leidraad en inspiratiebron voor het onderwijs. De antroposofie of geesteswetenschap is ontwikkeld door de filosoof Rudolf Steiner (1862-1925), die heeft meegewerkt aan de oprichting van de eerste Nederlandse vrijeschool in 1923 in Den Haag. De antroposofie is geen lesstof maar werkt als inspiratiebron voor de leraren. In de didactiek staat het werken met ‘hoofd, hart en handen’ centraal (denken, willen en voelen). Vanuit dit gedachtegoed geven wij betekenisvol en eigentijds onderwijs.

Op het Kairos Tienercollege hebben we specifieke keuzen gemaakt en nemen we de vrijheid om ons onderwijs te blijven herontwikkelen. Er is ruimte voor het uitproberen van nieuwe vormen en werkwijzen. Hierdoor kan de school een plek blijven voor het blijven ontwikkelen van het Vrijeschoolonderwijs.

Werkomgeving

We zijn een kleine school met een klein en hecht team. We werken samen binnen de platte organisatie waarbij de verantwoordelijkheden bij de verschillende mandaatgroepen belegd zijn. 

Adresgegevens

Meeuwenlaan 136
1022 AM Amsterdam
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand