Dollard College PrO Winschoten

Onderdeel van: Stichting Scholengroep Trivium - Winschoten
Onderdeel van: Stichting Scholengroep Trivium - Winschoten
Voortgezet onderwijs
Praktijkonderwijs
Algemeen bijzonder

Omschrijving van Dollard College PrO Winschoten

Dollard College
Het Dollard College is een scholengemeenschap in Oost-Groningen en heeft schoolgebouwen in Bellingwolde, Oude Pekela, Winschoten en Woldendorp. Wij noemen die gebouwen vestigingen. Wij bieden de volgende mogelijkheden: vwo (gymnasium, atheneum), vwo tto (tweetalig onderwijs), havo, vmbo (bb/kb/gl/tl), praktijkonderwijs en isk. Er zijn in totaal 2100 leerlingen.

Dit is de vestiging PrO Winschoten. Dat is sinds kort onze nieuwe naam! Voorheen was onze naam 'Bovenburen PrO'. Het adres van onze vestiging blijft hetzelfde: Bovenburen 11-11a te Winschoten.

Wij bieden onderwijs aan leerlingen van 12 tot 18 jaar die een advies hebben voor Praktijkonderwijs (5 jaar) of het schakeltraject PrO-vmbo (2 jaar). Je leert bij ons door praktisch bezig te zijn. Theorie koppelen we aan praktische opdrachten. 

Missie

Onze missie is om jongeren in ons verzorgingsgebied te begeleiden naar de best mogelijke uitgangspositie voor het ontwikkelen van hun talenten en het realiseren van hun ambities in de maatschappij.
Het Dollard College wil het beste uit iedere leerling halen. Dat betekent dat de kwaliteit van het onderwijs hoog moet zijn. We doen dit onder andere door lesstof betekenisvol aan te bieden. Wat bedoelen we hiermee? Dat jij weet wat je aan de kennis en vaardigheden hebt en dat je verbanden kunt zien. Daarnaast willen we dat onze leerlingen veel (leer)ervaringen opdoen en zich breed ontwikkelen. Wij zorgen voor een veilige, moderne leeromgeving waarin de leerling wordt uitgedaagd.
In ons Schoolplan staat onze koers voor de komende jaren omschreven. In het jaarverslag vertellen we hoe we onze doelstellingen hebben behaald. De boordeling van de onderwijsinspectie en het geslaagdenoverzicht laten een deel van de resultaten zien.

Adresgegevens

Bovenburen 11 en 11a
9675 HA Winschoten
Groningen, Nederland
Bereken woon-werk afstand