SBO De Vlinderboom

Onderdeel van: Stichting De Linge - Bemmel
Onderdeel van: Stichting De Linge - Bemmel
Speciaal (basis) onderwijs
Algemeen bijzonder
212 Leerlingen

SBO De Vlinderboom

Onze school

De Vlinderboom is een speciale school voor basisonderwijs en wordt bezocht door leerlingen die om cognitieve of sociaal-emotionele redenen niet in staat zijn het onderwijs binnen de reguliere basisschool te volgen. De leerlingen lopen daar tegen de grenzen van hun mogelijkheden aan met als gevolg het verliezen van het vertrouwen in eigen kunnen, faalangst, onzekerheid, motivatie etc. Ze verliezen hun kleur, zijn zich zelf niet meer. Dat maakt onze leerlingen, gelijk vlinders, tot kwetsbare wezens. Deze leerlingen willen we op de speciale basisschool de Vlinderboom het zelfvertrouwen en het plezier in leren terug geven.

Kortom; zoals de vlinders in ons logo hun kleur terug hebben gekregen willen wij dat ook bij onze leerlingen bereiken.

 

De school is, na de start in 1947 in Huissen, onder de naam St. Werenfridusschool sinds 1955 gevestigd in Bemmel. Na een ingrijpende verbouwing in 2007-2008 heeft de school een nieuwe naam gekregen, SBO De Vlinderboom. Vanaf augustus 2011 is gewerkt op twee locaties; de hoofdlocatie in Bemmel en een nevenlocatie in Elst. Per oktober 2022 zijn alle groepen weer geplaatst in Bemmel en is de nevenlocatie gesloten.

 

Identiteit

De Vlinderboom is een bijzondere school op algemene grondslag. Dit houdt in dat de school voor kinderen van alle gezindten open staat.

De identiteit van de Vlinderboom is niet herkenbaar in specifieke religieuze elementen, maar in de wijze waarop de mensen die binnen de Vlinderboom samenwerken, samen leren en samenleven. Een met elkaar omgaan gebaseerd op eerbied en respect voor de ander, op zorg voor je omgeving en de zaken die je zijn toevertrouwd.

We proberen aan alle aspecten van het leven aandacht te besteden; verdriet, vreugde, jaloezie, nieuw leven en dood, zaken die onlosmakelijk met ons leven verbonden zijn. We achten het daarbij wel van groot belang dat datgene wat je aanbiedt voor de kinderen inzichtelijk kan worden gemaakt, dat ze begrijpen waar het over gaat.

 

Visie

“Ieder kind verdient zijn eigen kleur.”
Het gaat er om wie je bent, niet om wat je kunt. Daar zijn veel mensen het mee eens. Toch zijn er kinderen voor wie dit niet vanzelfsprekend is, die dit dagelijks anders ervaren en op een reguliere basisschool geen passend onderwijs- of ondersteuningsaanbod kunnen krijgen. Deze kinderen kunnen met hun speciale onderwijs- en ondersteuningsbehoeftes terecht bij de Vlinderboom.

Via onze site kunt u meer informatie vinden over onze school, uiteraard bent u altijd van harte welkom om een keer kennis te komen maken. Hiervoor kunt u een afspraak maken met onze directeur of leden van het Managementteam (MT).  Mocht u verder nog vragen hebben dan horen wij deze graag!



Adresgegevens

Dorpsstraat 10
6680 AE Bemmel
Gelderland, Nederland
Bereken woon-werk afstand