IKC Binnenstebuiten

Onderdeel van: Fluvium openbaar onderwijs - Tricht
Onderdeel van: Fluvium openbaar onderwijs - Tricht
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Openbaar
150 Leerlingen

IKC Binnenstebuiten

Op IKC Binnenstebuiten krijgen zo’n 150 leerlingen uit Tricht en Buurmalsen onderwijs. Onze school is net als de dorpen zelf: vol van leven. Leerlingen krijgen les in units, voor de onder-, midden- en bovenbouw. Er is veel aandacht voor de basisvakken. Daarnaast leren we kinderen omgaan met de wereld door duurzaam onderwijs: in een groene omgeving met dieren en aandacht voor hergebruik. Binnenkort krijgt onze school een nieuw en inspirerend gebouw, waar kinderen zowel binnen als buiten les kunnen krijgen. Hier is nog meer ruimte voor avontuur, verbinding en verwondering.
“Als ‘Leader in me-school’ leren we kinderen zeven gewoontes aan die zijn gericht op zelfsturing, samenwerken en het nemen van verantwoordelijkheid.”
Ieder unitteam is gezamenlijk verantwoordelijk voor alle leerlingen en het onderwijsaanbod, en werkt voor meerdere leerjaren op verschillende niveaus. Dat vraagt om gestructureerd werken, goede voorbereiding en werken vanuit je kwaliteiten. Dit alles gebeurt in een prettige onderlinge sfeer waarin je wordt gezien. We werken als team samen met medewerkers van de kinderopvang, zo zorgen we voor een doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Nieuwe collega’s nemen we direct mee in de ontwikkeling van de school.

Missie

Onze ambitie is om voor onze leerlingen uitstekend onderwijs te verzorgen, waarbij we het maximale uit de kinderen halen, oog hebben voor hun kracht en talenten en tegelijkertijd betekenisvol zijn voor de (mini-)maatschappijen waar onze scholen deel van uitmaken. Daarbij vormen onze scholen een plek waar het goed toeven is voor leerkrachten, ouders en leerlingen.

Elke school een eigen missie
Onze scholen zijn vrij om hun eigen prioriteiten, missie en specifieke doelen te stellen die passen bij de missie van Fluvium. Daarbij gebruiken de scholen de kaders van het Fluvium Kompas. De missie van onze scholen en de leefsituatie van onze leerlingen zijn echter in grote mate bepalend.

Visie

Op basis van gelijkwaardigheid leren onze kinderen dat iedereen verschillend mag zijn, binnen de waarden van openbaar onderwijs. Op onze openbare scholen spelen levensovertuiging, etniciteit of seksuele geaardheid geen rol bij de toelating. Wij gaan daarbij uit van wederzijds respect voor elkaar. Wij zorgen ervoor dat al onze leerlingen zich zo goed mogelijk ontwikkelen, individueel én samen. In een veilige, prettige en duurzame omgeving, zodat zij hun plek in de maatschappij op een verantwoordelijke manier kunnen innemen. Vol zelfvertrouwen en in samenwerking met anderen.

Werkomgeving

Fluvium biedt openbaar onderwijs aan circa 2200 leerlingen op negentien scholen in West Betuwe en Neder-Betuwe. Bij alles wat we doen staat de ontwikkeling van het kind centraal.
Iedere school heeft een eigen identiteit en missie binnen de gezamenlijke koers. Samen leren, werken en leven krijgen alle aandacht. Bij Fluvium werken ongeveer 250 medewerkers. Zo goed als wij voor onze leerlingen zorgen zo goed willen wij zijn voor onze professionals. Zij vormen de kern van onze onderwijskwaliteit.

Ons motto is daarom: jij ziet de leerlingen, wij zien joú!


Video

Kennismaken met Fluvium

Adresgegevens

Dr. v.d. Willigenstraat 10
4196 JM Tricht
Gelderland, Nederland
Bereken woon-werk afstand