Klein Amsterdam

Onderdeel van: BOVO-scholen - Amsterdam
Onderdeel van: BOVO-scholen - Amsterdam
Basisonderwijs
Algemeen bijzonder
260 Leerlingen

Leren in de Tussenruimte

Klein Amsterdam is de stad in het klein. Een creatieve en bijzondere plek waar kinderen intrinsiek gemotiveerd worden om te leren en waar het team zich net zo groots ontwikkeld als de kinderen. Geinspireerd op de pedagogiek van Reggio Emilia, het gedachtengoed van Hannah Arendt met een vleudje John Dewey en Cornelis Verhoeven werken we dagelijks aan het mooie spel van onderwijs.

Missie

Onze missie is het creëren van een school als tussenruimte; een veilige luwte, waarbij school en omgeving integraal zijn verbonden, zodat kinderen optimaal leren van en met elkaar, van de buurt, stad, cultuur en samenleving.

Visie

Als we kinderen goed willen voorbereiden op de wereld van morgen zal het onderwijs anders moeten worden ingericht. Alle kinderen worden nieuwsgierig, onderzoekend en vastberaden geboren en ontwikkelen zich op een natuurlijke manier in contact met de wereld om hen heen en de mensen die ze daar ontmoeten. Kinderen dingen ‘aanleren’, geïsoleerd achter gesloten schooldeuren, doet hen ernstig tekort. Klein Amsterdam zoekt die verbinding met de buitenwereld nadrukkelijk wèl. Onze school biedt kinderen een veilige context van waaruit zij stap voor stap kennis maken met de wereld om hen heen. Zo leren kinderen niet alleen van de leerkracht en zijn of haar aanbod, maar vooral ook door zèlf ervaring op te doen, door zèlf dingen te ontdekken en zich eigen te maken.

Werkomgeving

Ons gebouw is geheel van hout en het interieur is gemaakt van natuurlijke materialen. DIt zorgt voor een ontspannen thuisgevoel. Het team is divers maar unaniem gezellig. We werken in teams in een lerende organisatie en je professionele ontwikkeling wordt op eigentijdse wijze gestimuleer. Er wordt fiks gevrijdagmiddagborreld en we houden van vieren. 

Bijzonderheden

Klein Amsterdam is een bijzonder concept. We bestaan nog maar 4 jaar waardoor veel nog in ontwikkeling is. Wil jij daar aan bijdragen? Heb jij ideeen om het onderwijs te verbeteren en wil je dit in een veilige en professionele setting ontwikkeling? Dan hoor je bij ons. 


Adresgegevens

Tuinderijlaan 2
1036 LM Amsterdam
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Klein Amsterdam

{"total":1,"sectoren":{"1":1},"vakken":{"102":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":1,"-1":0},"dienstverband":{"1":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":1,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"10":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"7":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":1,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"6":1}}
1 onderwijsvacatures
7 dagen geleden
Basisonderwijs PO
6-1-2024
Parttime 0,4-0,6 fte