De Oase

Onderdeel van: PCOU Willibrord - Utrecht
Onderdeel van: PCOU Willibrord - Utrecht
Basisonderwijs
Dalton
Protestants-Christelijk

Omschrijving van De Oase

Daltonschool De Oase is een Christelijke basisschool in de wijk ’t Zand in Leidsche Rijn, Utrecht met 25 groepen. Met ons daltononderwijs laten we kinderen ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen, wat ze willen en wat ze nodig hebben om op te kunnen groeien in de toekomstige maatschappij. Onze focus ligt daarom op verantwoordelijkheid, samenwerking, effectiviteit, zelfstandigheid en reflectie.  

Wij hebben de beschikking over een modern en ruim schoolgebouw en veel ondersteunende faciliteiten zowel voor leerlingen, ouders als medewerkers. 

Ons enthousiaste en betrokken team bestaat uit meer dan 60 medewerkers, waaronder groepsleerkrachten, ondersteuners en vakleerkrachten. Samen staan we elke dag weer klaar om de kinderen met veel plezier, deskundigheid en plezier, te laten leren. De school hoort bij de stichting PCOU Willibrord. 

Over PCOU Willibrord
Voel je welkom bij PCOU Willibrord. Een scholengroep waar je kunt rekenen op een rijke diversiteit aan collega’s met een groot onderwijshart. Waar we elkaar waarderen, juist ook waar we verschillen en anders denken. We hebben lef en zijn ambitieus. Op onze 44 scholen in Utrecht, De Meern, Vleuten, Breukelen, Maarssen, Nieuwegein, Vianen en IJsselstein voor primair, voortgezet en gespecialiseerd onderwijs, gaan we samen voor de beste ontwikkelkansen voor iedere leerling én voor onze 2.800 medewerkers. Groots voor elkaar!

 

Missie

De Oase is een vreedzame school en maakt onderdeel uit van de Stichting PCOU Willibrord. Wij willen dat ieder kind zich optimaal kan ontplooien binnen het onderwijs vanuit een christelijke inspiratie.  Dit betekent dat wij op De Oase…

  • een praktische vertaling hanteren van christelijk geïnspireerde waarden en normen, zoals respect, zorgzaamheid en tolerantie in een pluriforme samenleving;
  • oog hebben voor de potenties van ieder kind; - deze potenties optimaal benutten voor de ontplooiing van elk kind als mens, met een goede balans tussen individuele ontplooiing en maatschappelijke verantwoordelijkheid;
  • ernaar streven dat elk kind een optimale start krijgt in het vervolgonderwijs en in de maatschappij.

Vanuit onze identiteit gaan we uit van rechtvaardigheid, respect en gelijkwaardigheid. Deze waarden zijn terug te zien in hoe we omgaan met kinderen, ouders, medewerkers en andere betrokkenen. We willen het beste bereiken voor ieder kind waarbij we samenwerken met alle partijen.

Visie

Het hart van onze onderwijsvisie is gericht op de brede ontwikkeling van ieder kind, voor nu en later. Op De Oase kiezen we hierbij voor daltononderwijs. Dat betekent dat wij de volgende vijf kernwaarden hebben:
  • 1. samenwerking;
  • 2. vrijheid en verantwoordelijkheid;
  • 3. effectiviteit; 
  • 4. zelfstandigheid;
  • 5. reflectie.
Door daltononderwijs ontwikkelen we zelfbewuste kinderen met lef! We willen kinderen laten ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen, wat ze willen en wat ze nodig hebben om op te kunnen groeien in de toekomstige maatschappij, door samen werken, samen leren en samen leven. 

Het ontwikkelen van deze vijf waarden is alleen mogelijk als ook de medewerkers van De Oase zich blijven ontwikkelen: geen lerend kind zonder lerende leerkracht. Daarom zien wij de school in zijn geheel als lerende organisatie.

We hebben een duidelijk gestructureerde schoolorganisatie, waarbinnen elke persoon gekend, herkend en erkend wordt en zich veilig voelt. De Oase heeft voordelen van een grote school en zorgt voor de sfeer van een kleine school. Binnen de school hebben we positieve verwachtingen van elkaar. De school zorgt voor een duidelijke verantwoording aan en communicatie met de ouders.
 

Werkomgeving

De Oase is een grote school in de wijk ’t Zand in Leidsche Rijn. Met een groot, divers en enthousiast team wordt er dagelijks Daltononderwijs gegeven aan ongeveer 650 leerlingen, verdeeld over 25 groepen. Collega’s komen graag werken op de Oase, vanwege de fijne werksfeer in het team. Het is fijn om met meerdere groepen in hetzelfde leerjaar samen te werken en samen te delen. Naast groepsleerkrachten heeft de Oase een vakleerkracht gym, een vakleerkracht voor de projectgroep, meerdere onderwijsassistenten, RT en tussenschoolse opvang.

Bijzonderheden

Dalton onderwijs

Adresgegevens

Belcampostraat 9
3544 NE Utrecht
Utrecht, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van De Oase

{"total":1,"sectoren":{"1":1},"vakken":{"112":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":1},"dienstverband":{"3":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":0,"-1":1},"onderwijsTypen":{"3":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":1},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":1,"3":1,"7":1,"30":1},"functieSoorten":{"3":1},"provincies":{"8":1}}
1 onderwijsvacatures
Gisteren
Basisonderwijs PO
2025-01-01
0,4 tot 0,8 fte