De Lings

Onderdeel van: Kerobei - Tegelen
Onderdeel van: Kerobei - Tegelen
Basisonderwijs
Rooms-Katholiek
95 Leerlingen

De Lings

De Lings is een school voor speciaal basisonderwijs (SBO). De naam de Lings is ontleend aan het grondgebied de Lings dat aan onze school grenst. Op 6 januari 1986 ging De Lings hier als LOM- school van start. Nu is De Lings een school voor speciaal basisonderwijs voor kinderen van 4 t/m 13 jaar met 2 jonge kind groepen en 5 mentorgroepen. Daarnaast is De Lings een schakel binnen een samenwerkingsverband met andere scholen.

We vervullen 2 belangrijke taken:
 

  1. onderwijs verzorgen aan de leerlingen die onze school bezoeken; betekenisvolle context creëren, kinderen eigenaar laten zijn van hun eigen ontwikkeling,
  2. ondersteuning bieden aan de scholen binnen ons samenwerkingsverband.

Missie

De missie van de Lings voor alle betrokkenen: Jij mag er zijn!

Visie

De visie van de Lings op onderwijs en opvoeding: Acceptatie en veiligheid vinden wij sleutelwoorden in de hernieuwde ontwikkeling van de kinderen. Een kind kan zich alleen ontwikkelen als het zich geaccepteerd voelt zoals het is. Op onze school vindt de ontwikkeling van kinderen plaats in een betekenisvolle context. Dit betekent voor ons handelen telkens opnieuw zoeken naar mogelijkheden voor betekenisvol leren voor onze kinderen.

In de periode april t/m mei 2013 heeft er een heroriëntatie op visie en concept plaatsgevonden. De visie op onderwijs is nog steeds actueel met de toevoeging van het woord “eigenaarschap” voor kinderen en volwassenen.

De methodes die we hanteren zijn hierbij een leidraad. Uitgangspunt is het kind en zijn ontwikkelingsniveaus. Hierop stemmen we af en sluiten we aan. Daarnaast bieden we betekenisvol onderwijs aan, waarbij het uitgangspunt is:
 

“leer mij het zelf te doen!”


SBO de Lings, niet zomaar een school, maar een school met een eigen vernieuwend onderwijsconcept. De Lings is net even anders, iedereen krijgt ruimte en vrijheid om te zijn wie je bent, ruimte en vrijheid om je verder te ontwikkelen. Ruimte en vrijheid om keuzes te (leren) maken die goed zijn voor jouw ontwikkeling. Kinderen worden eigenaar van hun eigen ontwikkeling en bepalen samen met hun mentor de te volgen leer- en ontwikkelingsroute. 


Adresgegevens

Van Wevelickhovenstr. 9
5931 KS Tegelen
Limburg, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van De Lings

{"total":0,"sectoren":{},"vakken":{"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":0},"dienstverband":{"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":0},"functieSoorten":{},"provincies":{}}
0 onderwijsvacatures

Geen vacatures gevonden

We hebben helaas 0 vacatures gevonden voor jouw zoekopdracht. Verwijder of wijzig één of meerdere filters. Of probeer andere functies en trefwoorden te gebruiken.