De Schakel

Onderdeel van: PCOU Willibrord - Utrecht
Onderdeel van: PCOU Willibrord - Utrecht
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Christelijk
250 Leerlingen

Omschrijving van De Schakel

De Schakel is een ontmoetingsschool in het groene deel van de wijk Overvecht. 
We zijn een vreedzame school. Daar zijn we trots op! 
We leren de kinderen dat we een gemeenschap vormen en samen verantwoordelijk zijn voor de sfeer op school en in de wijk. Kinderen zijn bijvoorbeeld mediator op het schoolplein. Ook is er een leerlingenraad. 
Samenwerking met ouders vinden we heel belangrijk. Samen kunnen we zorgen voor een goede sfeer op school. 
Samen kunnen we ervoor zorgen dat de kinderen zich ontwikkelen en hun talenten ontdekken. 
 
U bent van harte welkom om kennis te komen maken!   

Over PCOU Willibrord
Voel je welkom bij PCOU Willibrord. Een scholengroep waar je kunt rekenen op een rijke diversiteit aan collega’s met een groot onderwijshart. Waar we elkaar waarderen, juist ook waar we verschillen en anders denken. We hebben lef en zijn ambitieus. Op onze 44 scholen in Utrecht, De Meern, Vleuten, Breukelen, Maarssen, Nieuwegein, Vianen en IJsselstein voor primair, voortgezet en gespecialiseerd onderwijs, gaan we samen voor de beste ontwikkelkansen voor iedere leerling én voor onze 2.800 medewerkers. Groots voor elkaar!

We zijn een Vreedzame School waar elke dag zo’n 250 kinderen vrolijk binnenkomen. Zij verdienen iemand die hen ziet, die hen volgt en die zorgt voor de best mogelijke ondersteuning op meerdere gebieden.

Missie

De Schakel is een Vreedzame School. We vormen met elkaar een leefgemeenschap waarin we samen verantwoordelijk zijn voor de sfeer op school en in de wijk.

Visie

Wij hebben hoge verwachtingen van ieder kind. En wij halen het hoogst haalbare uit ieder kind.
 
Deze visie laat zien dat het doel van ons werk is om kansengelijkheid te bevorderen. Onder kansengelijkheid verstaan we dat elk kind dezelfde kansen krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Hiervoor passen we soms de omstandigheden wat aan (de figuurlijke twee kratjes om op te staan: zie figuur). We bekijken per kind of de leerstof passend is. Moet er worden vertraagd of versneld? Is er ondersteuning nodig in of buiten de klas? Is er iets nodig in de thuissituatie? Het doel van al deze vragen is dat ieder kind uitstroomt op het niveau dat bij hem/haar past. En dat het kind, de ouders en het team daar trots op zijn.
 

Werkomgeving

De Schakel is een Familieschool. Dit betekent dat we ons richten op kinderen en hun ouder(s). We hebben hierbij een aantal doelen:
 
1.School is een vertrouwde plek waar de kinderen en hun ouders zich thuis voelen. Waar er ruimte is om te praten over mogelijke belemmeringen in de gezinssituatie en waar er mogelijkheden zijn voor hulp en begeleiding.
2.De samenwerking met de kernpartners wordt versterkt.
3.We kunnen sneller hulp bieden dan in de huidige situatie vaak het geval is.
4.De hulp is laagdrempelig.

Vreedzame School
Wij vinden het belangrijk dat er een vreedzaam en veilig klimaat is op school. Want pas als een kind zich veilig voelt, kan het zich ontwikkelen. Daarom werken wij volgens de principes van de Vreedzame School. Dit is een programma dat de verantwoordelijkheid van leerlingen wil vergroten. We streven naar een cultuur van betrokkenheid in de groep en de school. Betrokkenheid van iedereen die op school komt: leerlingen, leerkrachten en ouders.

Bij het programma Vreedzame School worden mediatoren opgeleid. Dit zijn leerlingen die leren bemiddelen bij conflicten. Mediatoren met een jaar ervaring kunnen in groep 8 opgeleid worden tot wijkmediatoren. Daarnaast hebben twee leerlingen uit groep 7 zitting in de Kinderwijkraad. Deze raad bedenkt voorstellen om de wijk veiliger te maken en integratie te bevorderen. Jaarlijks bedenken leerlingen een project dat in de Vreedzame wijk wordt uitgevoerd. Ook is er een leerlingenraad. Hierin zitten vertegenwoordigers uit de groepen 4 t/m 8. Zij denken samen met de directeur na over de gang van zaken op school.


 

Bijzonderheden

Elke woensdag is het Schakelloket geopend. Dit is een inloopspreekuur waarbij verschillende partners aanwezig zijn: het buurtteam, de Werkwinkel, Al Amal. Ouders kunnen binnenlopen om ondersteuning te krijgen bij verschillende vragen. Denk aan financiële ondersteuning of opvoedvragen. Ook zijn er cursussen voor ouders en taallessen. In het kader van de Familieschool krijgen de kinderen 5 dagen fruit op school en 4 dagen lunch waarvan 1 dag een warme groentelunch.
 

Adresgegevens

Bangkokdreef 4
3564 SC Utrecht
Utrecht, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van De Schakel

{"total":1,"sectoren":{"1":1},"vakken":{"102":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":1},"dienstverband":{"3":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":0,"-1":1},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"2":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":1,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"8":1}}
1 onderwijsvacatures
4 dagen geleden
Basisonderwijs PO
2025-01-06
0,4 fte