Het Hogeland College Warffum

Onderdeel van: Het Hogeland College - Warffum
Onderdeel van: Het Hogeland College - Warffum
Voortgezet onderwijs
Regulier / Algemeen
625 Leerlingen
60 Medewerkers

Omschrijving van Het Hogeland College Warffum

Het Hogeland College Warffum voor havo, vwo en vwo-plus vormt samen met de twee vmbo-vestigingen in Uithuizen en Winsum en de ISK Warffum dé scholengemeenschap in Noord-Groningen. In ons moderne, ruime schoolgebouw verzorgt een team van 60 medewerkers (OP en OOP) het onderwijs voor ruim 600 leerlingen. Dat doen we door de leerlingen Zelf aan Zet te brengen. Ze werken aan de hand van studiewijzers en wekelijkse leerdoelen aan hun kennis en vaardigheden. Onze mentor-coaches (onderbouw)en de studie-coaches (bovenbouw) stimuleren hen daarbij op basis van onze kernwaarden initiatief, keuzevrijheid en verantwoordelijkheid. 

We zijn een vooruitstrevende school. Gedreven door onderwijsontwikkelingen en de ambitie om thuisnabij kwalitatief goed onderwijs te kunnen blijven leveren, maken we mooie stappen naar een school waarin we motiverend en betekenisvol onderwijs bieden aan leerlingen én docenten. Onder leiding van een regiegroep en teamleiders ontwikkelen de docenten vormen van samenwerkend en thematisch leren. Daarin zoeken we nadrukkelijk de samenwerking met bedrijven en instellingen buiten de school. We willen het leren van iedere leerling mogelijk maken in een passende leeromgeving en daar hoort ook de kennismaking met de werkpraktijk bij. 

Missie

Op Het Hogeland College ontwikkelen alle leerlingen zich in een veilige en respectvolle omgeving met kwalitatief goed onderwijs tot zelfstandige, actieve en verantwoordelijke (wereld)burgers van de toekomst.
 

Visie

Binnen Het Hogeland College heerst een veilige sfeer waarin jij je samen met je coach, docenten en medeleerlingen kunt ontwikkelen aan de hand van doelgericht onderwijs waarbij keuzevrijheid een belangrijk aspect is. Door middel van reflectie en formatief handelen leer je waar je talenten liggen, wat je aandachtspunten zijn en welke stappen jij bewust kunt nemen om verder te komen.
Op school leggen we verbanden tussen vakken waardoor je de wereld om je heen beter leert begrijpen. Zelfstandig én samen met anderen onderzoek je doelgericht vraagstukken, kom je tot antwoorden en ontwerp je oplossingen. Hierbij leer je om op respectvolle manier met elkaar te communiceren, feedback te geven en te ontvangen en tot een goed resultaat te komen. Je levert zelfstandig een bijdrage aan de groepsopdracht en voelt je tegelijkertijd samen verantwoordelijk om tot leren en ontwikkelen te komen.
Daar waar mogelijk wordt er bij opdrachten een verbinding gelegd naar de wereld om je heen. Actualiteiten en situaties uit je omgeving of de regio worden hierbij als uitgangspunt genomen zodat wat je leert betekenis krijgt. Hierdoor ga jij als (wereld-)burger actief nadenken over hoe jij je tot de snel veranderende wereld kunt verhouden en hoe jij hier een actieve bijdrage aan kunt leveren.
 

Werkomgeving

Ons team bestaat uit een conrector, twee teamleiders, rond de 45 docenten en daarnaast onderwijs ondersteunend personeel. Daaronder ook de medewerkers van de stafdienst, die voor alle vestigingen werken. De sfeer is prettig en open en het schoolgebouw biedt ruimte en licht.
 


Adresgegevens

A.G. Bellstraat 2
9989 AT Warffum
Groningen, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Het Hogeland College Warffum

{"total":0,"sectoren":{},"vakken":{"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":0},"dienstverband":{"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":0},"functieSoorten":{},"provincies":{}}
0 onderwijsvacatures

Geen vacatures gevonden

We hebben helaas 0 vacatures gevonden voor jouw zoekopdracht. Verwijder of wijzig één of meerdere filters. Of probeer andere functies en trefwoorden te gebruiken.