Godelindeschool

Hilversum
Hilversum
Basisonderwijs
Algemeen bijzonder
255 Leerlingen

Omschrijving van Godelindeschool

De Godelindeschool hanteert hoge kwaliteitsnormen ten aanzien van het onderwijs. Dat komt onder andere tot uitdrukking in de zorg voor de leerlingen, de inhoud en organisatie van het onderwijs en de professionaliteit van de leerkrachten. De leerlingen worden taakbewust gemaakt en worden gestimuleerd in netheid, nauwkeurigheid en concentratie.  

Het onderwijs is een taak waar school en ouders de verantwoordelijkheid samen delen. Daar waar de deskundigheid van de leerkrachten in het begeleiden van leerlingen geen essentiële rol speelt, is participatie van ouders onder verantwoordelijkheid van de betreffende leerkracht gewenst. Het uitgangspunt hierbij is dat de leerkracht verantwoordelijk is voor het primaire proces. 

Op de Godelindeschool wordt elke leerling in een stimulerende werkomgeving intensief begeleid. In de groep wordt er naar behoefte herhalingswerk of verrijkingsstof aangeboden. Om aan individuele behoeften te voldoen is er voor de leerlingen van de Godelindeschool de mogelijkheid voor Remedial Teaching en een plusgroep. 

 De Godelindeschool streeft ernaar dat leerlingen graag naar school gaan. Leerlingen zijn nieuwsgierig en willen graag leren. De school schept voorwaarden waardoor dit natuurlijke proces versterkt wordt. Deze voorwaarden zijn:
- Een plezierige sfeer met een duidelijke structuur en een prettige leeromgeving.
- Een op groeigerichte leeromgeving waarin kinderen hun talenten en persoonlijkheid kunnen ontwikkelen.
- Een fijne en veilige omgeving waarin hun nieuwsgierigheid wordt bevredigd.

Missie

“Kinderen gaan graag naar school, leren graag en willen zich vanuit hun nieuwsgierigheid ontwikkelen. De Godelindeschool schept voorwaarden waardoor dit natuurlijke proces versterkt wordt.”
 

Visie

 Vanuit de missie zijn de kernwaarden:
  • Een veilig en plezierig  sociaal- en pedagogisch klimaat
  • Duidelijke structuur
  • Groeigerichte leeromgeving
 
De kernwaarden kenmerken zich als volgt:
  • Op de Godelindeschool is een plezierige sfeer waarbij een veilig sociaal- en pedagogisch klimaat centraal staat. De standaardwaarden respect voor elkaar en betrokkenheid bij de samenleving zijn hierbij sleutelbegrippen.
  • Duidelijke structuur en een rustige leeromgeving. De Godelindeschool werkt vanuit de zorg en aandacht voor het individuele kind waarbij ruimte moet zijn voor creativiteit en oog voor elkaar.
  • Een op groeigerichte leeromgeving waarin kinderen hun talenten en persoonlijkheid kunnen ontwikkelen.

Werkomgeving

De Godelindeschool staat in de Trompenberg. Een rustig gelegen wijk in Hilversum. Het schoolgebouw is een monumentaal pand.

Het team bestaat uit enthousiaste collega’s die met heel veel professionaliteit en plezier elke dag lesgeven en de uitdaging aangaan elk kind te laten groeien. Bij ons op school krijgen de leerlingen naast de cognitieve vakken ook gym, beeldende vorming, muziek, dans en drama van vakleerkrachten waardoor er een brede basis gelegd wordt.

Bijzonderheden

De vorming op de Godelindeschool richt zich niet eenzijdig op de intellectuele ontwikkeling. Daarnaast krijgen de leerlingen creatieve vakken van een vakdocent. De volgende vakken worden door vakdocenten gegeven:- Muziek (vanaf groep 1)
- Dans (vanaf groep 1)
- Beeldende Vorming (vanaf groep 3)
- Drama (vanaf groep 4)
Ale leerlingen krijgen twee keer per week gym van een vakdocent.
Door middel van een doorgaande lijn ontwikkelen de leerlingen van de Godelindeschool zich zowel cognitief als sociaal,creatief en sportief.

De Godelindeschool heeft twee dagen in de week een RT-er en er is twee dagen in de week een specialist hoogbegaafdheid. Mede hierdoor kunnen wij elk kind de zorg bieden die het nodig heeft.
 

Adresgegevens

Mozartlaan 6
1217 CN Hilversum
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Godelindeschool

{"total":1,"sectoren":{"1":1},"vakken":{"102":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":1,"-1":0},"dienstverband":{"3":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":1,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"7":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":1,"3":1,"7":1,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"6":1}}
1 onderwijsvacatures
NIEUW
NIEUW
Vandaag
Basisonderwijs PO
01-01-2025
Parttime 0.4 fte