Melanchthon Kralingen

Onderdeel van: CVO Rotterdam - Rotterdam
Onderdeel van: CVO Rotterdam - Rotterdam
Voortgezet onderwijs
Regulier / Algemeen
Christelijk
406 Leerlingen

Omschrijving van Melanchthon Kralingen

Melanchthon is een christelijke scholengroep met ruim 5.700 leerlingen. Met acht scholen in Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk hebben we alle niveaus in huis; van gymnasium tot vmbo-basis. Er is altijd een school die bij je past, waar je kunt groeien als professional en als mens. De kracht van Melanchthon zit in de diversiteit. Wij zijn allemaal anders én hebben veel met elkaar gemeen.  

Bij ons staat de mens centraal, of je nu leerling of medewerker bent. In een veilige omgeving bevorderen wij persoonlijke groei en ontwikkeling. Word een waardevolle schakel van ons team, waar leren verder gaat dan kennis alleen. Samen leren we voor het leven. 


Op Melanchthon Kralingen leer je voor het leven. De schoolcultuur laat zich het beste vertalen door het motto “je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij”. Bij Melanchthon gaat onderwijs over meer dan alleen cijfers en prestaties, het gaat ook over de persoon, vaardigheden en vertrouwen in jezelf. Leerlingen en ouders beschrijven de school dan ook als: klein, veilig en sfeervol, duidelijke regels, veel huiswerkbegeleiding, warm en betrokken team, respect en aandacht voor alle nationaliteiten, de leerlingen en (participatie van) ouders. Melanchthon Kralingen heeft het predicaat excellente school.

Melanchthon Kralingen (mavo+ en vmbo) is gevestigd in een modern schoolgebouw met een aparte onder- en bovenbouwafdeling met eigentijdse faciliteiten. Het team bestaat uit ongeveer 45 medewerkers dat onderwijs verzorgt voor zo’n 380 leerlingen. Door de kleinschaligheid en het pedagogisch handelen waarbij Rust, Regelmaat en Reinheid belangrijke uitgangspunten zijn, heerst er een sfeer van gezelligheid, veiligheid en verbondenheid. Leerlingen, ouders en medewerkers werken samen om tot een maximaal resultaat te komen, want ‘onderwijs maken we samen’. Ben jij de collega die ons team komt versterken?

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.))

Adresgegevens

Vredenoordplein 60
3061 PX Rotterdam
Zuid-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Melanchthon Kralingen

{"total":1,"sectoren":{"2":1},"vakken":{"67":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":0},"dienstverband":{"2":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":0,"-1":1},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":1},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":1,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"7":1}}
1 onderwijsvacatures
4 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
01-11-2024
Parttime of fulltime 0,8 - 1,0 FTE