Stichting Allure

Wognum
Wognum
Basisonderwijs
Openbaar
1.747 Leerlingen
15 Locaties

Omschrijving van Stichting Allure

Stichting Allure is een onderwijsinstelling in West-Friesland, met 15 openbare basisscholen in de gemeenten Medemblik, Koggenland en Opmeer. Wij leren van en met elkaar, werken vanuit vertrouwen en we geven elkaar ruimte binnen kaders. Wij zijn nieuwsgierig naar onszelf en de ander.
 

Bij Allure wordt er gewerkt vanuit de onderstaande kernwaarden:
 

Vorming
Wij leren van en met elkaar
Wij zijn nieuwsgierig naar onszelf en de ander
Wij weten wat we doen en waarom we het doen
 

Verbinding
Wij werken vanuit vertrouwen
Wij werken actief samen
Wij respecteren elkaars waarden, normen en denkbeelden
 

Verantwoordelijkheid
Wij zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen
Wij nemen verantwoordelijkheid voor eigen rol, gedrag en ontwikkeling 
Wij geven ruimte binnen kaders 

Missie

De missie van Stichting Allure is dat leerlingen in een veranderende wereld, naast aandacht voor persoonsvorming, voldoende kennis en vaardigheden krijgen aangeboden, zodat zij gefundeerd goede keuzes kunnen maken om volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij.


 

Visie

In aansluiting op de democratische waarden van het openbaar onderwijs is Stichting Allure een democratische organisatie waarin een ieder ruimte krijgt voor eigen inbreng. Een organisatie waarin er geïnspireerd en gemotiveerd wordt. Er wordt vanuit vertrouwen ruimte gegeven aan processen en eigenaarschap, waarbij gebruik wordt gemaakt van elkaars kwaliteiten. Binnen dit vertrouwen worden ontwikkelingen gemonitord. Het vertrouwen gaat gelijk op met onze kernwaarde ‘verantwoordelijkheid. ยด Eenieder is altijd aanspreekbaar op zijn of haar handelen en bereid verantwoording af te leggen. Op basis van argumenten kan onderbouwd worden wat en waarom we doen wat we doen.

Tegelijkertijd wordt er door medewerkers gewerkt vanuit een stevig professioneel kader waarbij reflectie een kernwoord is en het vakmanschap van de leerkracht centraal staat. De kracht van de leerkracht bepaalt het succes van de leerlingen. De leerkracht staat centraal, altijd ten dienste van het belang van het kind en de organisatie als geheel.


 

Bijzonderheden

Wij werken binnen onze stichting sinds 2019-2020 volgens het principe van ‘Goed presterende scholen’ waarbij het uitgangspunt is dat onderzoek moet leiden tot evidence informed lesgeven.


 

Onze scholen

Meer scholen tonen

Adresgegevens

Kerkstraat 79A
1687 AM Wognum
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Stichting Allure

{"total":3,"sectoren":{"1":3},"vakken":{"102":2,"631":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":3},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":2,"-1":0},"dienstverband":{"3":3,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":3,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":3,"-1":0},"bevoegdHeden":{"7":1,"-1":2},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":2,"7":3,"30":3},"functieSoorten":{"1":2,"3":1},"provincies":{"6":3}}
3 onderwijsvacatures
2 dagen geleden
Basisonderwijs PO
11 december 2024 of in overleg
Parttime 0,4000 - 0,6000 fte
3 dagen geleden
Basisonderwijs PO
1 januari 2025
Parttime 0,4000 fte
7 dagen geleden
Basisonderwijs PO
In overleg
Parttime of fulltime 0,4000 / 1,0000 fte