Dr A. van Voorthuysenschool

Onderdeel van: Stichting BOOR - Rotterdam
Onderdeel van: Stichting BOOR - Rotterdam
Speciaal (basis) onderwijs
Speciaal
Openbaar
180 Leerlingen

Omschrijving van Dr A. van Voorthuysenschool

De school is opgedeeld in een basisafdeling (SO 4 - 12 j) en een afdeling voor voortgezet onderwijs (VSO), de Herenwaard. Onze leerlingen hebben door hun beperking moeite met het leren zoals dat in het reguliere onderwijs gebeurt. Wij creëren met het hele team de juiste leer- en ontwikkelingskansen voor alle kinderen. Wij bieden onderwijs, opvoeding, plezier en ontspanning, kortom: - een aangepaste en op de behoeften van de leerlingen toegesneden leeromgeving.

Missie

Wij streven ernaar dat onze leerlingen een zo volwaardig mogelijke plek in de samenleving verwerven, passend bij hun mogelijkheden. Wij willen bereiken dat onze leerlingen zo zelfstandig mogelijk door het leven kunnen gaan en zoveel mogelijk kunnen deelnemen aan de maatschappij. Daarom werken wij voortdurend aan de zelfredzaamheid van de leerlingen. Wij focussen ons op alle vaardigheden die nodig zijn bij het zo zelfstandig mogelijk functioneren in de maatschappij, gericht op wonen, werken of zinvolle dagbesteding.

Visie

Ik kan het echt!

Dit is het motto van onze school. Dit houdt in dat wij onze leerlingen, waar het mogelijk is, zelf laten ervaren en ontdekken en dat we pas hulp geven als het echt nodig is. Wij willen leerlingen laten ervaren dat ze, passend bij hun mogelijkheden, zelf een heleboel kunnen. Dit geeft zelfvertrouwen en de motivatie om verder te leren. We werken volgens de zml-leerlijnen en gebruiken ParnaSsys om de ontwikkeling van de leerlingen te monitoren. Naast onze zml-expertise hebben we expertise op het vlak van de begeleiding van leerlingen met autisme gerelateerde-problematiek (structuur en gedrag). Onze leerlingen hebben in sterke mate behoefte aan:

  • Versterking van hun competentiegevoel (ik kán het)
  • Vergroting van het gevoel van autonomie (ik kan het zélf)
  • Gevoel erbij te horen (relatie)


Adresgegevens

Rollostraat 85b
3084 PM Rotterdam
Zuid-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Dr A. van Voorthuysenschool

{"total":2,"sectoren":{"5":2},"vakken":{"102":2,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":2},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":2,"-1":0},"dienstverband":{"3":2,"-1":0},"zijInstroom":{"1":2,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"5":2,"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":2},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":2},"functieSoorten":{"1":2},"provincies":{"7":2}}
2 onderwijsvacatures
8 dagen geleden
Voortgezet speciaal onderwijs VSO
In overleg
Parttime 0.6 - 1.0 fte
22 dagen geleden
Voortgezet speciaal onderwijs VSO
In overleg
Parttime 0.8 fte