Aventurijn

Onderdeel van: Stichting Almere Speciaal - Almere
Onderdeel van: Stichting Almere Speciaal - Almere
Voortgezet speciaal onderwijs
Openbaar
180 Leerlingen

Omschrijving van Aventurijn

Aventurijn is een jonge, moderne school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs. De leerling populatie is breed en divers, van ernstig meervoudig beperkt (EMB) tot licht verstandelijk beperkt met moeilijk verstaanbaar gedrag. De leerlingen zijn tussen 12 en 18 jaar oud.                                                             
De school bestaat uit ongeveer 75 medewerkers en 190  leerlingen verdeeld over 18 groepen. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de leer- en ontwikkelingsmogelijkheden van de leerlingen werken wij uitstroomgericht  in 4 onderwijsunits.

Aventurijn heeft een gezellig en enthousiast schoolteam dat samenwerken, ontwikkelen en professionaliseren  belangrijk vindt.

De school valt onder het bestuur van Stichting Almere Speciaal .

Visie

Aventurijn verzorgt onderwijs aan leerlingen van twaalf tot achttien jaar, die zeer moeilijk leren. Aventurijn is toegankelijk voor leerlingen met een lichamelijke beperking. In verbinding staan met het maatschappelijke veld en de ambitie om vanuit gezamenlijke betrokkenheid de ontwikkeling van onze leerlingen te versterken op de gebieden welzijn, wonen en participeren in de maatschappij.

Wij leiden de leerlingen op naar een zo zelfstandig mogelijk en betekenisvol bestaan als volwassene in onze maatschappij. Dit geven wij vorm binnen een veilige en stimulerende omgeving, waarin de leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen.De leerling mag zichzelf zijn en wordt hierin gerespecteerd. Wij hebben de visie dat geen enkele leerling ervoor kiest om gedragsproblemen te laten zien en wij hebben de overtuiging dat gedrag een oorzaak heeft.

Visie op ontwikkeling en leren

Elke leerling heeft zijn/ haar eigen talenten en ontwikkelt zich in zijn/ haar eigen tempo. Als professionals ondersteunen wij leerlingen bij deze ontwikkeling vanuit een eigen expertise zodat wij hen zo ambitieus mogelijk laten uitstromen in de huidige maatschappij. Hierbij speelt autonomie, zelfstandigheid en zelfredzaamheid een grote rol. Het stimuleren van zelfreflectie op deze ontwikkeling door te luisteren naar hen zodat zij hun wensen kenbaar maken en invulling durven geven is van groot belang. Wij willen onze leerlingen inzicht geven in normen en waarden van de maatschappij en de verwachting naar hen als burger. We stimuleren integratie en streven naar gelijkwaardige behandeling in de maatschappij.
 

Bijzonderheden

Wij werken aan de toekomst van onze leerlingen en vinden het belangrijk om samen met ouders/ verzorgers en zorgpartners te werken aan de ontwikkeling van deze toekomst. Samen maak je het verschil en mede daardoor zal de leerling ontwikkelen en groeien. De volgende kernwaarden geven aan waar wij als Aventurijn voor staan.

Veiligheid
Een plek waar leerlingen en medewerkers zich veilig voelen en je mag zijn wie je bent. Goed kunnen leren en werken kan dus alleen in een sociaal, psychisch- en fysiek veilige omgeving. Dit uit zich op Aventurijn op de manier waarop we met elkaar omgaan in en om de school. Maar ook in de inrichting van het gebouw, het schoolplein en de omgeving van de school.

Eigenaarschap
Regie op eigen leven, waar wij de leerlingen voorbereiden op werken, wonen en vrije tijd. In- en tegenspraak van leerlingen speelt hierbij een grote rol. Het stimuleren van verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, zelfvertrouwen en autonomie bij de leerlingen in een goede samenwerking tussen ouders, professional en leerling vormt de basis.

Lef
Wij werken uitstroomgericht en zijn hierin ambitieus en innovatief. Denken in mogelijkheden en soms buiten de lijnen kleuren staat hierbij centraal. Een passende ondersteuningsstructuur is hierbij een voorwaarde waardoor leerlingen en medewerkers voldoende ondersteuning krijgen om maximale resultaten te behalen.

Ons missiestatement:
Aventurijn: de school waar je jezelf mag zijn.
 

Adresgegevens

Marathonlaan 13
1318 ED Almere
Flevoland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Aventurijn

{"total":0,"sectoren":{},"vakken":{"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":0},"dienstverband":{"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":0},"functieSoorten":{},"provincies":{}}
0 onderwijsvacatures

Geen vacatures gevonden

We hebben helaas 0 vacatures gevonden voor jouw zoekopdracht. Verwijder of wijzig één of meerdere filters. Of probeer andere functies en trefwoorden te gebruiken.