Koninklijke Visio Grave (VSO)

Onderdeel van: Koninklijke Visio Onderwijs - Grave
Onderdeel van: Koninklijke Visio Onderwijs - Grave
Voortgezet speciaal onderwijs
Speciaal

Onderwijs bij Visio = Meedoen mogelijk maken

Koninklijke Visio Onderwijs verzorgt Speciaal en Voortgezet Speciaal onderwijs alsmede Ambulante
Onderwijskundige Begeleiding aan slechtziende en blinde kinderen in Nederland.

Missie

Onze ambitie: het beste onderwijs en de beste begeleiding

Visio Onderwijs wil het motto vertalen in het best mogelijke onderwijs en de best mogelijke begeleiding voor leerlingen met een visuele beperking. Hieronder verstaan we dat onderwijs en begeleiding gericht zijn op kwalificatie, persoonsvorming en participatie en dat we iedere leerling stimuleren tot maximale ontwikkeling te komen op deze gebieden.

Perspectief voor iedere leerling 
Iedere leerling met al z’n mogelijkheden, beperkingen, talenten en bijzonderheden stimuleren we zo goed mogelijk in zijn ontwikkeling tot zelfbewuste wereldburger met een passend perspectief op de toekomst. We reiken leerlingen met een visuele beperking (en bijkomende problematiek) en leerlingen met een visuele en verstandelijke beperking 
(met bijkomende problematiek) alle benodigde ondersteuning, hulp en tools aan met het doel dat zij– als kind, jongere en (in hun toekomstige leven) als (jong) volwassene – passend bij hun mogelijkheden: 
- zo zelfstandig, zelfredzaam en autonoom door het leven gaan 
- volwaardig participeren in een steeds veranderende maatschappij 
- als wereldburger de wereld tegemoet treden

Visie

Onze visie op leren

Leren en ontwikkelen vinden zoveel mogelijk plaats midden in de maatschappij op basis van een moderne pedagogische benadering, flexibel, passend, en op basis van een sterk geloof in het ontwikkelingspotentieel van alle leerlingen. Daarom hanteren we als uitgangspunt: "Zo gewoon als mogelijk, zo speciaal als nodig".

Voor blinde en slechtziende leerlingen zijn, naast de algemene cognitieve vaardigheden, de sociale, emotionele en levensorganiserende vaardigheden erg belangrijk. Juist door het toepassen van uitdagende didactische strategieën, steeds vertrekkend vanuit de context van de leerling met de visuele beperking, beogen wij de leerlingen zo optimaal mogelijk voor te bereiden op een plek in de samenleving. We willen bijdragen aan de ontwikkeling van het zelfbewustzijn van leerlingen, met een reëel zelfbeeld, zelfvertrouwen, eigenaarschap en autonomie.


Adresgegevens

Jan van Cuykdijk 1
5361 HM Grave
Noord-Brabant, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Koninklijke Visio Grave (VSO)

{"total":0,"sectoren":{},"vakken":{"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":0},"dienstverband":{"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":0},"functieSoorten":{},"provincies":{}}
0 onderwijsvacatures

Geen vacatures gevonden

We hebben helaas 0 vacatures gevonden voor jouw zoekopdracht. Verwijder of wijzig één of meerdere filters. Of probeer andere functies en trefwoorden te gebruiken.