Einstein Lyceum

Onderdeel van: Stichting BOOR - Hoogvliet Rotterdam
Onderdeel van: Stichting BOOR - Hoogvliet Rotterdam
Voortgezet onderwijs
Openbaar
850 Leerlingen

Omschrijving van Einstein Lyceum

Het Einstein Lyceum is onderdeel van SNZ. Samen met de Hugo de Groot, RVC de Hef en het Olympia College vertegenwoordigen wij het complete aanbod van openbaar voortgezet onderwijs in Rotterdam-Zuid. Vanuit die identiteit staan wij mede aan de basis van het Rotterdam van morgen. Zeker in deze tijd, nu Zuid in beweging komt en de versnellende vernieuwing actueler is dan ooit, ontstaat er een belangrijke opgave voor het onderwijs om aan te haken en mee te vernieuwen. Wij vinden dat onze leerlingen op Zuid, het verdienen om mee te gaan in die vernieuwing. Sterker nog, zij moeten die vernieuwing in de toekomst zelf vormgeven.  

Om dat te bereiken, leggen we de lat voor onszelf hoog. Met uitdagend en ambitieus onderwijs, in constante verbinding met de maatschappij, willen wij onze leerlingen opleiden tot betrokken en zelfbewuste jongvolwassenen. Om dit te realiseren, zijn wij altijd op zoek naar bevlogen onderwijzers, ondersteuners en leidinggevenden, die met ons het Rotterdams openbaar onderwijs op Zuid verder willen ontwikkelen. Want het beste wat het openbaar onderwijs te bieden heeft, hoort hier op Zuid, vinden wij. Help jij ons de volgende stap te zetten?

Missie

De collectieve missie van het Einstein Lyceum komt voort uit de volgende vijf waardes die kenmerkend zijn voor onze school en de scholengroep:
  1. Het geven van aandacht,
  2. werken vanuit verbinding met elkaar,
  3. een betrokken houding,
  4. tonen van nieuwsgierigheid en
  5. het nemen van verantwoordelijkheid.
We zijn een kleinschalige school onder de rook van Rotterdam. In ons onderwijs zoeken we de verbinding met de buitenwereld. De middelbare schooltijd is belangrijk, maar het is geen eindstation. Het zijn stappen naar volwassenheid. Wij maken de leerlingen nieuwsgierig. “Waar ben je goed in?  Waar liggen jouw interesses en wat wil je worden?” We helpen leerlingen hun eigen pad naar de toekomst te ontdekken.
 
De school zien wij als een speelveld waarbij leerlingen centraal  op de middenstip staan. De wereld ligt aan hun voeten. Om het speelveld staat een enthousiast en betrokken team: de medewerkers van het Einstein Lyceum. Zij observeren, stellen vragen, ondersteunen en dagen uit.  Samen begeleiden we de leerlingen zo goed mogelijk om hun plek in de samenleving te ontdekken en in te nemen.
 
Elke dag spelen onze leerlingen hun eigen wedstrijd met als doel te scoren op drie niveaus: resultaten, sociale vaardigheden en omgaan met de vrijheden van zichzelf en de ander. Zij hebben hierbij de regie. De supporters van de leerlingen mogen niet ontbreken bij de wedstrijd: ouders en verzorgers.
 

Werkomgeving

Het Einstein Lyceum is een openbare scholengemeenschap voor mavo, havo, atheneum en gymnasium in Hoogvliet (gemeente Rotterdam) met 900 leerlingen. Het personeel is van alle leeftijden, jong in hart en enthousiast. Samenwerking en intercollegiale consultatie staan centraal. Met het metrostation Zalmplaat naast de deur is onze school goed bereikbaar. 
 

Adresgegevens

Campusplein 18
3192 CD Hoogvliet Rotterdam
Zuid-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Einstein Lyceum

{"total":1,"sectoren":{"1":1},"vakken":{"57":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":1,"1":0,"-1":0},"dienstverband":{"2":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":1,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"5":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":1},"functieSoorten":{"3":1},"provincies":{"7":1}}
1 onderwijsvacatures
15 dagen geleden
Basisonderwijs PO
per direct
Fulltime 1.0 fte