IKC Cadans Berkel

Onderdeel van: Stichting Onderwijs / IKC Cadans Weesp - Berkel en Rodenrijs
Onderdeel van: Stichting Onderwijs / IKC Cadans Weesp - Berkel en Rodenrijs
Basisonderwijs
Algemeen bijzonder
50 Leerlingen

Integraal Kind Centrum Cadans

Bij IKC Cadans zijn onderwijs en kinderopvang volledig geïntegreerd. We werken samen vanuit één visie, met één team en met één plan. Ons uitgangspunt is persoonlijke aandacht voor ieder kind. Zo krijgt ieder kind een mentor, een plaats in een kleine basisgroep en werken we allen thematisch met De Noordwijkse Methode.

Bij bijzonderheden staat omschreven welke kernwaarden we daarbij hanteren.
In het kort: "IKC Cadans SIETT ieder kind."
  • Service   
  • Ieder kind in Cadans  
  • Energiek  
  • Talentontwikkeling  
  • Toekomstgericht 

Missie

Cadans is een Integraal Kind Centrum (IKC) voor kinderen van 0 tot 13 jaar, dat zich richt op natuurlijk leren. Kinderen ontwikkelen zich voor de wereld van morgen, een wereld die ons iedere dag verrast. IKC Cadans bereidt kinderen voor op de toekomst!   

 

Visie

Eén plaats waar kinderen terecht kunnen vanaf hun eerste levensjaar tot aan hun dertiende. Geen onderscheid meer tussen basisschool, kinderopvang en BSO. Waar van het begin tot aan het einde gekeken wordt naar de behoefte, (ontwikkel)kansen van ieder kind en daarop ingespeeld wordt. Waar het niet alleen gaat om cognitieve vaardigheden, maar ook om het ontwikkelen van zelfvertrouwen, aanpassingsvermogen en veerkracht. Wanneer je methodes krijgt aangeboden om uit te blinken, je talent ontdekt en je kansen benut. Want daarmee kun je als kind alles aan - ook het onbekende. Hoe mooi is dat????? 

Als ouder niet begrensd worden door het onderwijssysteem, maar juist meer vrijheid ervaren. Vrijheid doordat je als ouders zelf kunt bepalen wanneer je op vakantie gaat met je kind(eren), doordat je kind(eren) ook echt vrij zijn als ze thuiskomen van school. Geen zorgen meer over zwemlessen, sportlessen of gezonde voeding. Want dat is allemaal geregeld op het IKC. Als dat geen gevoel van vrijheid geeft???? 

Er is al ongelooflijk veel onderzoek gedaan over de effectiviteit en kwaliteit van onderwijs. Met al deze nieuwe kennis en vragen voor de toekomst heeft IKC Cadans er voor gekozen onderwijs anders te organiseren. Bij IKC Cadans heeft ieder kind een persoonlijk leerplan, is het dagritme afgestemd op het bioritme en wordt er geleerd in units van verschillende professionals, levensechte situaties en van elkaar!?? 
 
Bij IKC Cadans wordt er gewerkt met een doorlopende verticale leerlijn voor de kinderen zowel in het onderwijs als in de kinderopvang. We stimuleren een ononderbroken ontwikkeling bij onze kinderen. Bij IKC Cadans werkt iedereen daarom samen vanuit 1 visie, 1 plan en 1 team.??

Werkomgeving

Naast de groepsruimtes zijn er extra faciliteiten op de nieuwbouw locatie (vanaf januari 2025):
- Professionele keuken voor kookles en de warme vegetarisch lunch
- Atelier voor creativiteit
- Twee leerpleinen
- Gymlokaal
- Gelegen op sportpark, omringd door sportvelden, tennisbanen en sporthal.
- Veel gratis parkeergelegenheid en fietspaden richting omliggende gemeenten.

Bijzonderheden

Kernwaarden
Je voelt je vertrouwd met de vijf kernwaarden van IKC Cadans. IKC Cadans SIETT ieder kind.
 
Service   
Als IKC willen we zo goed mogelijk aansluiten bij de behoeften van de kinderen en bij de behoefte van de ouders. Ontspanning geeft ruimte aan inspanning en kinderen leren voortdurend. Wanneer we kunnen bijdragen aan minder stress of gehaast in de dag, organiseren we dat. Dit wordt onder andere gedaan door de kinderen dagelijks een gezonde lunch en tussendoortjes aan te bieden, zwemles onder schooltijd mogelijk te maken, het ‘huiswerk’ te maken op het IKC, voldoende dagelijkse beweging aan te bieden en altijd inzicht te hebben in het welbevinden en de ontwikkeling van je kind met onze ouderapp. We bieden ook een optie aan tot extra activiteiten (Xtra's) en opvang voor zowel kinderen als ouders. Er zijn ruime openingstijden. Daarnaast vinden het belangrijk dat ons team, de kinderen en ouders zich verbonden en betrokken voelen. We bieden mogelijkheden aan om betrokken te zijn en de samenwerking met elkaar aan te gaan, zoals het geven van gastlessen of het plaatsnemen in onze feestcommissie voor activiteiten. 
 
Ieder kind in Cadans  
Ons concept heeft als kern: Ieder kind in Cadans! Ieder kind is uniek en dat is wat we ook graag zo willen houden. Ieder kind ontwikkelt op zijn of haar manier met zijn of haar karakter, temperament, talenten, ontwikkelcurve, vermogen en voorkeuren. Bij IKC Cadans gaan we niet uit van het gemiddelde kind, maar kijken we naar de persoonlijke ontwikkeling van je kind. IKC Cadans creëert de optimale omgeving om kinderen te inspireren. Ons IKC-team stimuleert de kinderen in verschillende ontwikkelgebieden.  
 
Energiek  
Om op een goede manier te kunnen ontwikkelen is het belangrijk dat er een goede energiebalans is. Dat er voldoende afwisseling is in inspanning en ontspanning. Zo baseren we onze dagindeling op wetenschappelijke kennis over het bioritme en bieden we de kinderen een veilige en prikkelende omgeving. Iedere dag begint en eindigt in dezelfde groep met leeftijdsgenoten en de eigen mentor en wordt er extra aandacht besteed aan positieve psychologie, mindfulness en levenshouding. Daarnaast wordt energie ook als middel ingezet bij IKC Cadans, doordat we veel gebruik maken van beweegactiviteiten. Bewegen heeft een positieve invloed op de executieve functies, aandacht, motivatie, concentratie en schoolprestaties. Bovendien vinden kinderen bewegen leuk en geeft het hen energie.  
 
Talentontwikkeling  
Wij geloven in ieder kind met zijn of haar eigen talenten. Ieder kind is talentvol. Het begrip ‘talenten’ is veelomvattend. Dit kan bijvoorbeeld cognitief, praktisch, en/of sociaal-emotioneel zijn. Het activiteitenaanbod is ingedeeld in vijf talentgebieden, iedere activiteit is ingedeeld in een van deze talentengebieden (zie hoofdstuk 3). Ieder kind krijgt door het gevarieerde activiteitenaanbod de kans om zijn of haar talenten, interesses, voorkeuren en vermogens te ontdekken en verder te kunnen ontwikkelen. Bovendien maken we voor het samenstellen van het activiteitenaanbod gebruik van kinderparticipatie. Kinderen kunnen tijdens de kinderparticipatiemomenten aangeven welke activiteiten zij graag terugzien in het activiteitenaanbod.  
  
Toekomstgericht  
IKC Cadans bereidt kinderen voor op de toekomst door de nadruk te leggen op universele kennis en vaardigheden. We maken gebruik van de laatste wetenschappelijke inzichten, welke ook toegepast worden in de kinderopvangtijd. In ons activiteitenaanbod spelen we in op de huidige wensen van de kinderen, 21-eeuwse vaardigheden en nieuwe innovatieve ontwikkelingen. Ook kunnen activiteiten gekoppeld worden aan het thema van het projectonderwijs, waardoor er een mooie samenhang ontstaat tussen onderwijs en kinderopvang. Hiermee vergroten we de betrokkenheid van de kinderen evenals de toepasbaarheid van het geleerde in de praktijk. 

Adresgegevens

Westersingel 2
2651 CP Berkel en Rodenrijs
Zuid-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van IKC Cadans Berkel

{"total":1,"sectoren":{"1":1},"vakken":{"102":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":0},"dienstverband":{"3":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":1,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"13":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"7":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":1,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"7":1}}
1 onderwijsvacatures
5 dagen geleden
Basisonderwijs PO
1 januari 2024
Parttime of fulltime 0,6-0,9 fte