De Ratel

Onderdeel van: Lijn 83 primair onderwijs - Gennep
Onderdeel van: Lijn 83 primair onderwijs - Gennep
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
274 Leerlingen
27 Medewerkers

Bs. de Ratel

Ons motto luidt: 'Jezelf zijn en verder groeien'
Met het motto zeggen wij dat het jonge kind zo veel mogelijk zichzelf moet zijn. We werken hieraan door het kind te laten inzien dat het vele goede eigenschappen heeft. Door het kind te leren trots te zijn op zijn eigen specifieke prestaties. Door het kind te leren dat het fouten mag maken. Door het gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen bij het kind waardoor het ervaart dat het geaccepteerd wordt zoals het is; het kan zichzelf zijn. en verder groeien. De school wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het kind. Wij begeleiden het kind om een volwassene te worden die op een volwaardige manier zijn bijdrage levert aan de maatschappij. 

De Ratel is een PBS school dat wil zeggen dat wij een positief schoolklimaat scheppen waardoor alle kinderen in staat worden gesteld om optimaal te profiteren van het geboden onderwijs.

Missie

Op De Ratel staat het welzijn van leerlingen en leerkrachten centraal. Wij stimuleren verantwoordelijkheid inleren en gedrag waardoorlerenengedragelkaar positief beïnvloeden. Wij richten ons onderwijs zo in dat we tegemoetkomen aan de verschillen tussen leerlingen en stemmen ons onderwijs af op wat zij nodig hebben. Met dit onderwijs leggen wij een goede basis zodat onze leerlingen later hun rol kunnen innemen in de maatschappij. De visie van De Ratel vertelt u waar wij met ons onderwijs naar toe willen, wat wij belangrijk vinden voor onze leerlingen zodat zij straks als volwaardige burgers goed functioneren in de maatschappij van morgen.

Visie

De visie van De Ratel is: We komen tegemoet aan de verschillen tussen kinderenen bieden zoveel mogelijk onderwijs op maat.

Hoe willen we onze visie realiseren? Dat doen we door het welbevinden van kinderen centraal te stellen; door kinderen zelfverantwoordelijk te maken voor leren en gedrag; doorrekening te houden met verschillen; door samenwerkend leren; door gebruik te maken van elkaars talenten.

Werkomgeving

Op De Ratel zitten de kinderen per leerjaarin de klas. De kinderen krijgen instructie gericht op dat specifieke leerjaar. Deze instructie wordt altijd verdeeld in drie groepen: de kinderen die snel aan de slag kunnen en nauwelijks instructie krijgen, de groep kinderen die de normale basisinstructie krijgt en de groep kinderen die de verlengde instructie krijgt, gericht op hún specifieke leerbehoefte. Doordat wij kinderen steeds meer onderwijs op maat willen geven, krijgen meer kinderen op een hoger of lager niveau instructie in een andere groep. Door het groepsdoorbrekend werken waarbij kinderen meer op hun eigen niveau ingedeeld worden, proberen wij beter tegemoet te komen aan de instructiebehoefte van de leerling. Vanaf groep 6 kan er groepsdoorbrekend gewerkt worden bij vakken als rekenen en begrijpend lezen. Ook bij creatieve vakken doen we dit steeds meer en maken dan gebruik van de talenten van de leerkrachten.

Adresgegevens

2e dwarsweg 77
6591 XP Gennep
Limburg, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van De Ratel

{"total":0,"sectoren":{},"vakken":{"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":0},"dienstverband":{"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":0},"functieSoorten":{},"provincies":{}}
0 onderwijsvacatures

Geen vacatures gevonden

We hebben helaas 0 vacatures gevonden voor jouw zoekopdracht. Verwijder of wijzig één of meerdere filters. Of probeer andere functies en trefwoorden te gebruiken.