Harten4

Onderdeel van: Stichting Mondiaen - Tilburg
Onderdeel van: Stichting Mondiaen - Tilburg
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
147 Leerlingen

Harten4

Onze school
Op basisschool Harten4 willen we dat kinderen iedere dag met zin en plezier naar school komen. Dat de dagelijkse schooldag een klein feestje wordt en dat je van harte welkom bent. Wat belangrijk is voor de kinderen is belangrijk voor ons.
 
Een aantal kenmerken van onze school:
-kleine school waar iedereen elkaar kent
-kinderen worden sterk betrokken bij de dagelijkse school activiteiten
-keileuke thema’s waar alle kinderen hun eigen ‘ei’ in kwijt kunnen
-goed reken- en taalonderwijs
-oog voor elkaar, jezelf en de wereld om je heen
 
….en dat alles door een enthousiast team van leerkrachten: een knipoog, een glimlach, een aai over je bol. Iedere dag gegarandeerd een persoonlijke groet!

Ligging
Basisschool Harten 4 (opening in 1961 als BS Prins Bernhard) ligt in woonwijk ‘De Reit’ aan de rand van Tilburg-West, vlakbij Westpoint en ligt op de grens van twee andere wijken. Het voedingsgebied is daarom een stuk groter dan alleen de wijk waarin de school staat. Onze school telt 150 leerlingen (okt. 2020) verdeeld over 6 groepen en 15 medewerkers.

Groene speelplaats
We zijn gehuisvest in één gebouw, met een mooie ‘groene’ speelplaats voor de groepen 1 t/m 8. Als extra buitenspeelruimte maken we gebruik van een klein grasveld dat direct aan ons schoolplein grenst. 

Waarom ouders kiezen voor onze school
Ouders kiezen om verschillende redenen voor basisschool Harten4. Ouders kiezen voor onze school in de wijk, of vanwege goede berichten die over ons verteld worden of vanwege de kleinschaligheid (ongeveer 80%). En er zijn ouders die ons kiezen vanwege de christelijke gedachte van de school (ongeveer 23%).

BSO Unikids 2.0
We werken samen met Kinderopvang Unikids 2.0 (Abdij van Bernestraat). Zij runnen de BSO Unikids 2.0 op basisschool Harten4. We willen samen optrekken. Het gaat dan om thema´s als vroege en voorschoolse educatie (VVE), ouderbetrokkenheid en talentontwikkelingen.

Leren van elkaar
Zo leren we van elkaar en kunnen we samen kijken hoe wij op maatschappelijke vragen in de wijk in kunnen spelen. Hiermee willen we bereiken dat kinderen van 0 tot 13 jaar terecht kunnen bij BS Harten4 en haar partner Unikids 2.0. 
 

Visie

Een gevoel van verbondenheid is wat een kind echt intens gelukkig maakt; verbondenheid met ouders, leerkrachten, vriendjes en klasgenootjes. Kinderen die dit ervaren, putten hieruit groeikracht en zelfvertrouwen. Ze voelen zich uitgedaagd door wat zich in en om hen afspeelt.

Ervaringen van verbondenheid, lol en plezier met elkaar hebben voeden het inlevingsvermogen en laten hen van binnenuit groeien naar een respectvolle houding. Dat is de basis voor een warme samenleving en hét fundament om te ontwikkelen en heel veel te leren léren!

Een belangrijke voorwaarde voor leren, is dat kinderen actief samen kunnen ontdekken. Een fijne, stimulerende omgeving, met iedere schooldag heldere instructies en inslijping van basisvaardigheden, het volgen van eigen interesses en het aansluiten bij het leerniveau van kinderen, bieden een fundament voor kennis en ontwikkeling.

Kortom: Basisschool Harten4 is een kleine, overzichtelijke school. Leerkrachten, leerlingen en ouders kennen elkaar. We gaan uit van respect en vertrouwen, willen het goede in de ander zien en waarderen verschillen. Er is aandacht voor elkaar. We vinden het belangrijk dat uw kind met plezier naar school gaat. Wat belangrijk is voor de kinderen, is belangrijk voor ons. We hebben hierbij u als ouders nodig, we doen het immers samen!!

Werkomgeving

Het Team
Ons enthousiaste team gaat er elke dag weer tegen aan om goed onderwijs te geven aan al onze leerlingen. Voor het bewegingsonderwijs werken we samen met het BeweegBuro. Het BeweegBuro brengt kinderen met aansprekende en vernieuwende beweeglessen in beweging en draagt daardoor bij aan een gezonde leefstijl.

Organisatie van het onderwijs 
Groepen op school
Onze leerlingen worden op de volgende wijze gegroepeerd:
• Leerstofjaarklassen: leerlingen zijn op basis van leeftijd gegroepeerd
• Combinatiegroepen: samenvoegen van twee of meer leerjaren tot een groep, bijvoorbeeld groep 3/4
• Groepsdoorbrekende niveaugroepen: leerlingen met verschillende leeftijden zijn op niveau gegroepeerd voor bepaalde instructie of activiteiten

Binnen het thematisch werken, waar kinderen aan de slag gaan met eigen leervragen en interesses, hebben we vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, kunstzinnige en creatieve vorming geïntegreerd. Ook woordenschat, mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid worden gekoppeld aan de thema's. De kerndoelen zijn hierbij leidend.

Onze school beschikt over de volgende extra faciliteiten:
• Bibliotheek
• Speellokaal
• Chromebooks
• Techniekhoek
• Kookhoek (keuken, ook voor leerlingen toegankelijk)
• Contacten met de buurt moestuin, voor natuur- en milieu educatie
 

Bijzonderheden

We zijn een kleine school die openstaat voor iedereen die zich thuis voelt bij de manier waarop we met elkaar omgaan. Vanuit onze christelijke waarden krijgen alle kinderen bij ons op school de ruimte om zichzelf te zijn. Ook kinderen en hun ouders die geen of een andere religie hebben of in een andere cultuur zijn opgegroeid. Er is openheid, respect en waardering voor anderen. We luisteren naar en praten over wat andere kinderen raakt, beweegt en bezig houdt. We vieren Kerst en Pasen door het verhaal uit de Bijbel door kinderen te laten vertalen naar hun leven nu. Wat betekent de boodschap uit het verhaal en wat kan je hier eigenlijk mee? De viering wordt door de kinderen mee bedacht en uitgevoerd.  

Adresgegevens

Cederstraat 4
5037 JD Tilburg
Noord-Brabant, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Harten4

{"total":1,"sectoren":{"1":1},"vakken":{"102":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":1,"-1":0},"dienstverband":{"-1":1},"zijInstroom":{"1":0,"2":1,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"7":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"12":1}}
1 onderwijsvacatures
21 dagen geleden
Basisonderwijs PO
01-01-2025
Parttime 0,6 fte