Mgr. Bekkersschool

Onderdeel van: Stichting Primenius - Veendam
Onderdeel van: Stichting Primenius - Veendam
Basisonderwijs
Rooms-Katholiek
315 Leerlingen

Omschrijving van Mgr. Bekkersschool

IKC Mgr. Bekkers heeft twee vestigingen in Veendam: Pr. Bernhardlaan en Straat Soenda. Ons kindcentrum staat bekend als een gezellige en gastvrije plek voor leerlingen, ouders en medewerkers. Op Mgr. Bekkers hebben we waarden en normen hoog in het vaandel staan. Ons pedagogisch klimaat is goed, we hebben aandacht voor ieder kind en de onderwijsbehoeften van de kinderen staan centraal.
Ons toegewijde team van betrokken en vakbekwame professionals straalt stabiliteit en warmte uit. We hechten grote waarde aan communicatie. Vanuit de katholieke identiteit is er aandacht voor elkaar, die zich uit door goed naar elkaar te luisteren.

Missie

Onze missie is om hoog gekwalificeerd, meetbaar en eigentijds onderwijs en kinderopvang aan te bieden, gericht op de katholieke identiteit, waarin kinderen worden gevormd in de volle breedte van het menszijn. Dat doen we vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid, samen met ouders.

Visie

Wij stellen ieder kind in staat om zich te ontwikkelen tot een onderzoekende wereldburger. Dit doen we door de nieuwsgierigheid die van nature bij kinderen aanwezig is, te stimuleren en ze te verleiden zelf op ontdekking uit te gaan en eigen verantwoordelijkheid te nemen. De leer- en ontwikkeldoelen die hierbij worden opgesteld kennen een doorgaande lijn. Dit maakt dat overgangen heel natuurlijk verlopen en het kind zich ononderbroken in eigen tempo kan ontwikkelen.

Onze professionals dragen kennis over en begeleiden en stimuleren de kinderen. Zij ondersteunen ze met hun expertise en vaardigheid om keuzes te maken die aansluiten bij hun talenten, ondersteuningsbehoeften en ambities. Wij noemen dit gepersonaliseerd leren. Naast kennis zijn hierbij vaardigheden zoals samenwerken, kritisch denken, communiceren en reflecteren belangrijk. De kinderen ontwikkelen op deze manier een kritische, onderzoekende houding.

Wij realiseren samen met de kinderen een rijke, gevarieerde en veilige leeromgeving, waarin zij maximaal tot ontwikkeling kunnen komen. Deze omgeving stimuleert de motivatie, en geeft ieder kind de mogelijkheid om op eigen wijze en in eigen tempo te werken aan de leerdoelen.

De kinderen krijgen hierbij steeds meer invloed op hun eigen leerproces, op een manier die bij hen past. Hierdoor worden zelfreflectie en inzicht in het eigen leerproces vergroot. De kinderen, onze professionals, ouders en andere betrokkenen werken samen als team vanuit vertrouwen en in interactie met elkaar. Dit versterkt het zelfvertrouwen van de kinderen en geeft ze de ruimte om de wereld te ontdekken, hun vleugels uit te slaan en zich een leven lang te blijven ontwikkelen


Adresgegevens

Prins Bernhardlaan 87
9641 LT Veendam
Groningen, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Mgr. Bekkersschool

{"total":1,"sectoren":{"1":1},"vakken":{"102":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":1,"-1":0},"dienstverband":{"1":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":0,"-1":1},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"7":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":1,"3":1,"7":1,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"2":1}}
1 onderwijsvacatures
Gisteren
Basisonderwijs PO
In overleg
Parttime 0,2 fte