VSO De Hoge Brug

Onderdeel van: Stichting BOOR - Rotterdam
Onderdeel van: Stichting BOOR - Rotterdam
Voortgezet speciaal onderwijs
Speciaal
Openbaar
146 Leerlingen

Omschrijving van VSO De Hoge Brug

VSO de Hoge Brug is een school waar leerlingen zichzelf kunnen en mogen zijn. Iedere leerling is uniek en krijgt de ruimte om dat te uiten. De school leert leerlingen verantwoordelijkheid te nemen voor wat ze doen. We leren ze samen te werken en zich zo breed mogelijk te ontwikkelen op allerlei gebieden.   

Leerlingen krijgen op school veel praktijklessen in verschillende branches, waardoor ze zich zo goedmogelijk voorbereiden op het stagelopen en het uitstromen. De keuzes die de leerlingen kunnen maken zijn: Keuken, Groen Wasserij, Schoonmaak, Winkel en Facilitair.

Missie

Alle leerlingen in het VSO sluiten hun schoolloopbaan af met een officieel VSO-diploma.
Portfoliomap
Alle nieuwe leerlingen ontvangen aan het begin van het schooljaar een portfolio. 

Het portfolio bestaat uit vijf delen:
• Presenteer jezelf
• Praktijkvorming
• Nederlands & rekenen
• Wonen, vrije tijd, burgerschap & ICT
• Trots zijn op

De leerlingen die al op school zitten hebben allemaal een portfoliomap ontvangen. In deze map verzamelen de leerlingen gedurende hun schoolcarrière bewijsstukken van hun behaalde doelen, branchecertificaten en schoolbewijzen van hun kennis en vaardigheden.

Aan het eind van hun schoolloopbaan wordt de map van de leerling beoordeelt door de examencommissie. Wanneer de portfoliomap wordt goedgekeurd mag de leerling op voor een eindgesprek.

Het IVIO examenbureau stuurt de leerling/mentor een uitnodiging voor dit examengesprek. Een externe assessor zal met de leerling en in het bijzijn van de mentor het eindgesprek op school voeren. Na een positief gesprek krijgt de leerling te horen of hij/zij geslaagd is voor het VSO diploma.

Visie

VSO De Hoge Brug wil het beste onderwijs voor haar leerlingen. Daarbij denken wij in kansen en mogelijkheden. Een leerling krijgt de ruimte om zich te ontwikkelen en te groeien. Dat gebeurt in een veilige omgeving, waar fouten gemaakt mogen worden om daar weer van te leren. 

Het onderwijs wordt gegeven aan zeer moeilijk lerende leerlingen met of zonder bijkomende problematiek (ASS, ADHD, etc.) in de leeftijd van 12 tot 20 jaar met de uitstroomprofielen dagbesteding (IQ 35-55), arbeid (IQ 50-60+, tot 80*) en vervolgonderwijs. Leerlingen die 4 jaar of korter in Nederland zijn en de Nederlandse taal onvoldoende beheersen (waardoor zij geen regulier onderwijs kunnen volgen) zijn welkom in onze ISK-klas. 
VSO De Hoge Brug verzorgt openbaar onderwijs, in Rotterdam. Dat is er voor de alle “Rotterdammers” en heeft de volgende kernwaarden: 

- Gelijkwaardigheid; 
- Vrijheid; 
- Ontmoeting. 

Adresgegevens

Hillegondastraat 25
3051 PA Rotterdam
Zuid-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van VSO De Hoge Brug

{"total":2,"sectoren":{"5":2},"vakken":{"102":2,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":2},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":2,"-1":0},"dienstverband":{"3":1,"2":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":2,"-1":0},"onderwijsTypen":{"5":2,"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":2},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":2,"30":2},"functieSoorten":{"1":2},"provincies":{"7":2}}
2 onderwijsvacatures
5 dagen geleden
Voortgezet speciaal onderwijs VSO
In overleg
Parttime 0.6 - 1.0 fte
5 dagen geleden
Voortgezet speciaal onderwijs VSO
In overleg
Parttime 0.6 - 1.0 fte