Vrijeschool Rotterdam-West
Omschrijving van Vrijeschool Rotterdam-West
Wij zijn een jonge school, gestart in 2016. Gestart vanuit de vraag van ouders naar meer bewust basisonderwijs in de wijk, zijn we uitgegroeit naar een prachtige stevige school die niet meer weg te denken is uit Rotterdam-West. We zijn een school die altijd volop aan het ontwikkelen is. Ons team bestaat uit open en leergierige mensen. Met elkaar werken we aan het vormgeven en verdiepen van eigentijds en kunstzinnig vrijeschoolonderwijs, dat past bij de authentieke vrijeschoolpedagogiek én bij het Rotterdam van nu. Wij proberen op onze school de drempels te verlagen zodat we toegankelijk zijn voor leerkrachten en opvoeders met verschillende leefstijlen, overtuigingen of die zonder voorkennis over het vrijeschoolonderwijs in willen stappen. We streven ernaar dat ons team en de klassen een afspiegeling vormen van alle culturen die Rotterdam-West rijk is. Bovenal krijg je als leerkracht bij ons de kans om iedere leerling echt te zien, en zich te laten ontplooien tot de mens die hij is.
De Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland
Deze school is een van de acht scholen die vallen onder de stichting Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland (SVZH). De SVZH vormt het bevoegd gezag van acht vrijescholen. Samen staan we financieel sterker. Samen organiseren we de verbetering van de onderwijskwaliteit door bijvoorbeeld een eigen auditsysteem. Samen zorgen we voor de scholing en ontwikkeling van onze medewerkers in de SVZH academie. Samen kunnen we een aantrekkelijk personeelsbeleid voeren en kunnen we de vraag naar nieuwe leraren beter aan. Samen zorgen we voor goede onderwijshuisvesting. En samen kunnen we ervoor zorgen dat er effectief aan wet- en regelgeving wordt voldaan ten aanzien van sturing en verantwoording. De Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland heeft vrijescholen in Den Haag, Delft, Rotterdam (3x), Krimpen aan den IJssel, Dordrecht en Oud- Beijerland.
Kijk voor meer vacatures ook op onze eigen website: vacatures via onze eigen website
Missie
Bekijk hier de een filmpje via Youtube over het vrijeschoolonderwijs op onze scholen.
Visie
De vrijeschool: hoog kwalitatief onderwijs mét meerwaarde. Náást het behalen van de kwalitatieve reguliere einddoelen, gesteld vanuit de overheid, geven wij de leerlingen extra waarden mee die van belang zijn om je blijvend te willen en kunnen ontwikkelen. Het kind wordt uitgedaagd zijn persoonlijkheid goed te ontplooien en te zoeken naar oplossingen binnen een veilige omgeving, om zo stevig in de wereld te staan.
De vrijeschool blijft zich ontwikkelen om aansluiting te houden op de huidige en toekomstige maatschappij, met respect voor de bestaande (antroposofische) waarden. Van belang zijn aspecten als: kennis, kunst, creativiteit, beweging, balans eQ & iQ, zorg voor onze aarde en ontwikkeling van de krachten van het kind om te kunnen worden wie je bent.
Werkomgeving
Hierna start de lesdag en komen de leerlingen de klas in. De eerste uren starten de klassen 1 t/m 6 (groep 3-8) met periode onderwijs. Dit is een soort projectonderwijs waarbij je drie weken aaneengesloten werkt aan één thema of onderwerp. Lekker de diepte in met je leerlingen! De kleuters hebben een eigen programma. Een heerlijke dag met het bakken van broodjes, verhalen vertellen en vooral spelen, spelen, spelen. Een dag met veel herkenning, ritme en regelmaat. Echt kleuteren dus.
In de pauze gaan je leerlingen spelen op het veelal groene schoolplein, of het nou nat of droog weer is. Even alles loslaten en door de plassen ravotten. Hierna start je met de vaklessen. Bijvoorbeeld muziek of schilderen. Of toneel. Maar ook Engels, rekenen, taal of lezen.
Elk vak heeft zijn eigen vastgestelde leerdoelen. Handwerken ondersteund bijvoorbeeld naast de motoriek en creativiteit ook rekenen. Toneel ondersteund de taalvaardigheid maar ook het samenwerken én de ontwikkeling van het zelfvertrouwen. De vakken en onderwerpen zijn op een vrijeschool zeer bewust gekozen, aansluitend bij de leeftijdsfase van de leerlingen. Superleuk om daar, door het jaar heen, steeds resultaten van te zien als leerkracht! En ook om hier zelf in te groeien!
Er is een duidelijke en goede leidraad voor jou als docent wat wanneer aangeboden wordt in de klas. Jij mag nadenken hoe die lesstof het beste beklijft en wat het beste bij jou en je leerlingen past. Jouw handtekening.
Na de lesdag start de voorbereiding voor de volgende lesdag in je lokaal. Dinsdag of donderdag zijn er vaak gezamenlijke pedagogische vergaderingen waarbij je met elkaar vraagstukken oppakt.
Documenten
Video
Adresgegevens
Vacatures van Vrijeschool Rotterdam-West

