Delta vmbo

Onderdeel van: Onderwijsgroep Oost-Brabant - Helmond
Onderdeel van: Onderwijsgroep Oost-Brabant - Helmond
Voortgezet onderwijs
Openbaar
324 Leerlingen

Omschrijving van Delta vmbo

Delta vmbo is een kleinschalige categoriale vmbo-t school voor openbaar onderwijs waar leerlingen worden voorbereid op vervolgonderwijs in het mbo of op de havo. Dit doen wij door kwalitatief goed onderwijs te bieden op inhoudelijk, didactisch en pedagogisch vlak. Op onze school is iedereen welkom die de waarden en normen van onze school onderschrijft. Wij, alle medewerkers van de school, de leerlingen, hun ouders/verzorgers en externe partijen waar wij mee samenwerken, bouwen met elkaar aan een veilige omgeving waarin iedereen zich prettig voelt, zichzelf mag zijn en iedereen gelijkwaardig is. Hierin staat de relatie centraal. Wij richten onze school in op basis van drie pijlers: leren leren, leren leven en leren kiezen.

Deltawijs
Delta vmbo verzorgt de theoretische leerweg van het vmbo. Als enige categorale mavo in Helmond bieden we een onderwijsaanbod volgens een geheel eigen onderwijsconcept: Deltawijs. Met dit onderwijsconcept bereidt de school leerlingen beter voor op een snel veranderende maatschappij die vraagt om zelfstandige en creatieve deelnemers. Die deelnemers zouden moeten beschikken over kennis en een groot aantal vaardigheden, zoals samenwerken, plannen, oplossingsgericht werken en creatief denken. Deltawijs leert onze leerlingen die kennis en vaardigheden op een zelfstandige manier te ontwikkelen en te beheersen. Samenwerkend leren speelt hierbij een belangrijke rol, evenals projectmatig werken binnen de leergebieden en leren vanuit een levensechte situatie. Met het concept Deltawijs, dat continu in ontwikkeling is, willen wij bereiken dat onze leerlingen een proactieve houding aannemen, eigenaar worden van hun eigen leerproces en kritisch nadenken over hun eigen handelen. Daarmee worden ze ook beter voorbereid op hun toekomst in het mbo, het meest gekozen vervolgonderwijs voor onze leerlingen.

Onze medewerkers
Onze medewerkers vormen het kapitaal van de school. Zij voeren de lessen uit, zij ondersteunen het proces van de leerlingen en van ons onderwijs. Het is van groot belang dat de schoolorganisatie er alles aan doet om goede medewerkers te werven, te ondersteunen, te scholen en te behouden. Medewerkers voelen zich dan ook betrokken, zijn tevreden en voelen zich uitgedaagd. Wij stimuleren onze medewerkers om te komen met initiatieven die bijdragen aan de visie van onze school. Daarbij willen we faciliteren in tijd en in ruimte om hen vanuit hun eigen kracht een bijdrage te laten leveren aan de ontwikkeling van ons onderwijs. 


Video


Adresgegevens

Deltaweg 205
5709 AB Helmond
Noord-Brabant, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Delta vmbo

{"total":1,"sectoren":{"2":1},"vakken":{"4":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":1,"-1":0},"dienstverband":{"1":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":0,"-1":1},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"5":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":1,"30":1},"functieSoorten":{"3":1},"provincies":{"12":1}}
1 onderwijsvacatures
6 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
z.s.m.
Parttime 0.60 FTE