De Jozefschool Fort Diemerdamstraat

Onderdeel van: ASKO - Weesp
Onderdeel van: ASKO - Weesp
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen

Omschrijving van De Jozefschool Fort Diemerdamstraat

Welkom bij De Nieuwe Jozef!

Een gloednieuwe, energie neutrale school in een nieuwe wijk. Het ontwerp van de school is helemaal toegesneden op ons onderwijsconcept. De Nieuwe Jozef werkt met haar eigen ontwikkelde methode voor eigenaarschap en persoonsvorming (HVO of te wel Hart van het onderwijs). De kinderen werken elke ochtend volgens het camping model waarbinnen zij aan hun eigen leerdoelen kunnen werken. De instructie van nieuw aangeboden lesstof wordt volgens EDI (expliciete directe instructie) aangeboden. In de middagen wordt groepsdoorbroken, thematisch gewerkt op leerpleinen. 

Missie

Inclusief onderwijs

Een mens wil graag gezien worden zoals hij is. Een kind zeker. Of het hoog of laag springt, of het links of rechts hinkelt, het mag niet uitmaken.

Elk kind moet voelen een plaats te hebben in de groep en in de gemeenschap van school. Het kind moet weten dat het er toe doet, dat het op de Nieuwe Jozefschool aanwezig mag zijn.

Onze school bevestigt het kind in zijn (school)bestaan en helpt het bij zijn/haar ontwikkeling. Elk kind mag zich op De Nieuwe Jozef cognitief, sociaal-emotioneel en kunstzinnig laten zien. Basisschool De Nieuwe Jozef staat voor inclusief onderwijs.

Visie

Zeven P's

De visie van onze school wordt opgehangen aan de volgende zeven P’s:

Plezierig, Positief, Persoonlijk, Perspectief, Pragmatisch, Professioneel en Procesgericht.

1. Plezierig 

Kinderen, maar ook leerkrachten, die zich prettig voelen en plezier kunnen maken, leren beter en maken een positievere ontwikkeling door. Op onze school heerst een veilige, gezellige en open sfeer. Wij streven ernaar dat de kinderen aan het einde van hun basisschoolloopbaan kunnen terugkijken op een fijne schooltijd.

2. Positief 

De Jozefschool heeft positieve verwachtingen van de kinderen. Wij willen hen een positief kritische kijk op maatschappelijke ontwikkelingen bijbrengen, met respect voor andere meningen, religies en culturen. De positieve inbreng van ouders bepaalt mede het opgewekte gezicht van de school. Van de ouders verwachten wij een actieve rol als gesprekspartner over de opvoeding van hun kind en betrokkenheid bij de ontwikkeling van de school als geheel.

3. Persoonlijk

Persoonlijke aandacht voor ieder kind en iedere ouder is uitgangspunt voor al onze medewerker.

4. Perspectief

Wij zien de Nieuwe Jozef als een school voor de toekomst. Voorspellingen voor de toekomst zijn lastig, maar dat nieuwe kennis en technologie enorme veranderingen teweeg zullen gaan brengen binnen onze maatschappij, is hoogstwaarschijnlijk. Dat die veranderingen ook steeds sneller gaan, ondervinden we ook steeds vaker.

5. Pragmatisch

Samenstelling binnen een groep. Kinderen leren zoveel mogelijk binnen een groep. Deze kunnen op diverse manieren, en om diverse redenen, samengesteld worden, bijvoorbeeld op basis van talent, niveau, interesse, ontwikkeling of leeftijd. Onze aanpak is kindgericht. Wij bekijken per kind en per doel wat de beste manier van aanleren is.

6. Professioneel

De school wordt in meer dan één opzicht beschouwd als een lerende en ondernemende organisatie. Alle medewerkers beschikken over de voor hun taak noodzakelijke competenties en worden bijgeschoold door cursussen, workshops en studiedagen op alle onderwijsgerelateerde gebieden. Op onze school hebben leerkrachten naast hun leerkrachtendiploma ook nog een specialisatie.

7. Procesgericht

Wij vinden het onderwijskundige en pedagogische proces net zo belangrijk als het eindresultaat. Wij willen dat de school een veilige plek is voor kinderen en leerkrachten; een plek met heldere regels en afspraken, duidelijke verwachtingen en een goede sfeer. In dit proces is een constructieve samenwerking tussen alle betrokkenen van groot belang. Op deze manier is sprake van optimale prestaties van zowel kinderen, leerkrachten als ouders.

Werkomgeving

De Jozefschool Weesp
De Jozefschool, opgericht in 1933, is een begrip in Weesp. Weesp is sterk aan het uitbreiden in de Bloemerdalerpolder. In deze nieuwe wijk Weespersluis komen ook scholen, met onder andere een nieuw gebouw voor de Jozefschool. Het is de bedoeling dat de huidige Jozefschool Weesp stapsgewijs opgaat in De Nieuwe Jozef: een nieuwe school.

Gebouw
Het gebouw is ontworpen in ‘fin-de-siècle’ stijl. Deze stijl sluit aan bij de rest van de wijk Weespersluis. Het complex omvat een andere school, een opvang, een sporthal en andere buurtvoorzieningen.
Van binnen is het ontwerp helemaal toegeneden op het onderwijsconcept.


Adresgegevens

Fort Diemerdamstraat 69
1384 AH Weesp
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van De Jozefschool Fort Diemerdamstraat

{"total":3,"sectoren":{"1":3},"vakken":{"102":2,"112":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":3},"beschikbaarheid":{"2":1,"1":2,"-1":0},"dienstverband":{"3":3,"-1":0},"zijInstroom":{"1":1,"2":2,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":3,"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":3},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":2,"3":2,"7":2,"30":2},"functieSoorten":{"1":2,"3":1},"provincies":{"6":3}}
3 onderwijsvacatures
Gisteren
Basisonderwijs PO
Per direct
Parttime 0,2 fte
Gisteren
Basisonderwijs PO
Per direct
Fulltime 1 fte
50 dagen geleden
Basisonderwijs PO
01-08-2024
Parttime 0.6 fte