Basisschool De Viergang

Onderdeel van: SCOPE scholengroep (Primair Onderwijs) - Aarlanderveen
Onderdeel van: SCOPE scholengroep (Primair Onderwijs) - Aarlanderveen
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Protestants-Christelijk

Omschrijving van Basisschool De Viergang

Samen uniek!

Op De Viergang  willen we dat leerlingen vanuit veiligheid, plezier en vertrouwen groeien naar verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, samenwerken en zelfvertrouwen.

De Viergang ligt aan de rand van Aarlanderveen op een unieke locatie, vanuit de lokalen kijken we op de weilanden en de Molenviergang. Een prachtige en rijke werk- en leeromgeving.

Op onze kleine dorpsschool stimuleren we leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. Dat doen we niet alleen, maar samen met leerlingen en ouders. Samen delen we de verantwoordelijkheid voor de juiste vorm van onderwijs én opvoeding voor onze leerlingen. 

Doordat wij een kleine dorpsschool zijn is het leerlingaantal niet hoog, dit betekent dat wij met combinatiegroepen werken en het onderwijs op een unieke manier organiseren. Instructies worden in kleine groepen aangeboden, op vaste momenten op de dag. Er wordt hierbij een beroep gedaan op de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van onze leerlingen, iets wat wij aanleren vanaf groep 1. Eigenaarschap is hierbij een belangrijk uitgangspunt.

De Viergang is een open christelijke school waar iedereen welkom is. We hebben respect voor en houden rekening met elkaar. Als enige school in het dorp staat onze deur voor álle kinderen open.  



Adresgegevens

Jacob van Damstraat 24
2445 AE Aarlanderveen
Zuid-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand