IVIO (Instituut voor Individueel Onderwijs)

IVIO (Instituut voor Individueel Onderwijs)

Onderdeel van: Haagsche Schoolvereeniging - Den Haag
Speciaal (basis) onderwijs
Algemeen bijzonder
90 Leerlingen
18 Medewerkers

Omschrijving van IVIO (Instituut voor Individueel Onderwijs)

De identiteit van het IVIO, algemeen bijzonder, biedt ruimte voor alle culturen en gezindten.
Het IVIO valt, met enkele andere scholen, onder de Nederlandse en Internationale afdelingen van de Stichting Haagsche Schoolvereeniging (HSV).

Missie

Wij willen een speciale school voor basisonderwijs zijn op orthopedagogische basis. De leerlingen krijgen Maatwerk aangeboden, passend bij hun mogelijkheden, om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Die ontwikkeling is gericht op zelfredzaamheid, sociaal-emotionele onplooiing en cognitieve ontwikkeling, zodat de leerlingen in het vervolgonderwijs en later in de maatschappij kunnen functioneren. 

 

 

Visie

Het IVIO wil leerlingen opvoeden tot mensen die hun plaats in de samenleving kunnen innemen op zo’n manier dat een bij de persoon passende rol vervuld kan worden

Werkomgeving

Het IVIO is een kleinschalige SBO school voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Onze school is riant gelegen aan de rand van de Bosjes van Poot, een rustgevend natuurgebied nabij duinen en strand. De school creëert een veilige, huiselijke sfeer voor uw kind. De schoolpopulatie bedraagt dit schooljaar 90 leerlingen verdeeld over 6 stamgroepen.

Adresgegevens

laan van poot 91
2566 EA Den Haag
Zuid-Holland, Netherlands
Route plannen