De Blokwhere

Onderdeel van: Stichting Katholiek Onderwijs Volendam - Volendam
Onderdeel van: Stichting Katholiek Onderwijs Volendam - Volendam
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Rooms-Katholiek

Omschrijving van De Blokwhere

de Blokwhere is een van de scholen die onder de verantwoording vallen van de Stichting Katholiek Onderwijs Volendam. Via een ‘school’ specifiek lesplan worden kinderen gestimuleerd en geïnspireerd om spelenderwijs te leren, ontdekken en ervaren om zich zo optimaal voor te bereiden op het voortgezet onderwijs.

Missie

De kinderen van nu voorbereiden op de toekomst van morgen. Dat is in een paar woorden het doel van de Stichting Katholiek Onderwijs Volendam. Uitgangspunt is dat kinderen van nature nieuwsgierig zijn en openstaan om dingen te leren. Belangrijk daarbij is dat de individuele talenten van de leerling benut worden, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot een actief, sociaal en talentvol jongvolwassene.

Onderwijs in ontwikkeling

Onderwijs is altijd in ontwikkeling. De SKOV wil dat via de scholen en organisatie stimuleren en in praktijk brengen. De vaardigheden en mogelijkheden van nu worden volledig benut in het onderwijs, waardoor ICT en Wetenschap & Techniek al vanaf jonge leeftijd op speelse wijze onderdeel uitmaken van het lesprogramma. Naast het samen leren wordt ook zelfstandig en probleemoplossend werken door alle leerjaren bijgebracht. Een brede ontwikkeling met ook plaats voor muziek, kunst & cultuur is het streven.

Een lerende organisatie

Belangrijk voor de SKOV is dat niet alleen onze leerlingen leren. Ook ons onderwijzend personeel leert elke dag. Van en met elkaar. Maar ook van leerlingen zelf. Ervaringen worden onderling uitgewisseld en succesverhalen worden gedeeld. Alles om de kwaliteit van het onderwijs te behouden en verbeteren. Daarbij worden onze leerkrachten en onderwijsondersteunend personeel begeleid en gecoacht in hun ontwikkeling. Zodat zij het beste uit zichzelf en hun leerlingen kunnen blijven halen.

Ontwikkeling van 0 tot 18 jaar

Het SKOV streeft in haar onderwijs de leerling van 0 tot 18 jaar te ontwikkelen tot een actief, sociaal en talentvol lid van de maatschappij. De onderlinge overdracht per leerjaar, maar ook tussen basis- en voortgezet onderwijs is daardoor erg belangrijk. De zorg voor een leerling houdt niet op na het afsluiten van een periode, maar samen zorgen wij voor de continue ontwikkeling van de leerling. Daarbij mag ook naschools niet vergeten worden. Ontwikkeling en begeleiding reikt verder dan schooluren. Samenwerking om ook na school voor een breed aanbod aan mogelijkheden te bieden is voor de SKOV erg belangrijk.

Visie

De Blokwhere wil kinderen in een veilige omgeving hun talenten laten ontdekken, met respect voor anderen. Door het geven van goed onderwijs geven wij kinderen alle kansen om zich optimaal te ontwikkelen. Kinderen ontwikkelen zich deels van nature, omdat ze nieuwsgierig zijn en graag nieuwe dingen willen leren. Bij sommige kinderen is dit niet vanzelfsprekend en daarbij bieden wij de juiste ondersteuning. Zo blijven we kinderen uitdagen zichzelf te verbeteren en hun grenzen te verleggen.

Samen met de ouders en de leerlingen willen wij een gezellige sfeer creëren op school waar alle kinderen zich thuis en gewaardeerd voelen. Wij willen, op onze school, een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het kind. We begeleiden de kinderen en proberen met een preventieve aanpak onderwijs- en ontwikkelingsproblemen in een vroeg stadium te signaleren. Door vroeg in te springen op problemen kunnen deze snel opgelost worden.

Het pedagogisch klimaat op de Blokwhere

Wij zijn erop gericht dat alle kinderen zich veilig voelen. Ouders, leerkrachten en leerlingen moeten respectvol met elkaar omgaan en pesten is dus niet acceptabel. Dit wordt direct aangepakt zodat erger kan worden voorkomen. De Blokwhere is in het bezit van het protocol ‘de Veilige School’. Daarin wordt beschreven op welke wijze de sociale en fysieke veiligheid van kinderen en leerkrachten wordt gegarandeerd. Op een sociaal veilige school voelen kinderen zich thuis, ze pesten niet, maken geen ruzie en vechten niet. Wanneer dit wel gebeurt, dan neemt de school maatregelen. De Blokwhere tolereert geen discriminatie en seksuele intimidatie, we hebben een vertrouwenspersoon en er is een klachtenregeling. Daarnaast hanteren we het pestprotocol. Samen zorgen we ervoor dat iedereen zich veilig en vertrouwd voelt op onze school.

De kernwaarden van de Blokwhere zijn:

  • Veiligheid
  • Verantwoordelijkheid
  • Samen
  • Creativiteit
  • Verwondering
  • Plezier
Kernkwaliteiten

Wij vinden het belangrijk dat de leraren een positieve uitstraling hebben. Wij vragen ze dan ook om positieve verwachtingen uit te spreken naar de leerlingen. Hierbij nodigen ze kinderen uit om hun eigen mening, ideeën en ervaringen te delen. Samen maken we van de Blokwhere een veilige omgeving waar we met respect met elkaar omgaan en de talenten van kinderen ontdekken en ontplooien.

De kernkwaliteiten van de Blokwhere:

  • Wij zijn betrokken en hulpvaardig.
  • Wij zijn open en benaderbaar.
  • Wij zorgen voor en rustige leeromgeving.
  • Wij creëren een veilig klimaat.

Adresgegevens

Oosterom 1
1130 AB Volendam
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand