Portalis

Groningen
Groningen
Speciaal (basis) onderwijs
Speciaal
Openbaar

Portalis

Portalis is een school voor Speciaal Onderwijs. Portalis is onderdeel van Elker en verzorgt van oudsher het onderwijs voor jongeren die verblijven in JeugdzorgPlus van Elker. Hier zijn een aantal doelgroepen aan toegevoegd:

  • Leerlingen verblijven in een open residentiële instelling onder verantwoordelijkheid van een samenwerkingspartner;
  • Leerlingen die na het verlaten van de residentiële instelling of JeugdzorgPlus in een overgangsfase onderwijs blijven volgen bij Portalis;
  • Leerlingen thuis of elders wonend het onderwijs volgen bij Portalis.

Missie

Portalis heeft de ambitie dat het volgen van onderwijs een aantoonbare bijdrage levert aan de groei in de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerling. Om dit waar te kunnen maken wordt er ingezet op twee gebieden:

  • De implementatie van een methode voor sociaal-emotionele ontwikkeling;
  • De implementatie van een methode onafhankelijk instrument waarmee de ontwikkeling op sociaal-emotioneel gebied van individuele leerlingen in beeld gebracht kan worden. Er is hierbij gekozen voor de SAQI.

Visie

Voor alle leerlingen van Portalis geldt dat ze een vanuit een complexe ondersteuningsvraag in ons onderwijs worden geplaatst. Om onze leerlingen goed te kunnen ondersteunen, geven wij ons onderwijs op een dusdanige wijze vorm dat deze past bij de setting waarin de locaties zich bevinden en bij de ondersteuningsvraag van de leerling en zijn of haar omgeving.
 

Positive Behavior Support (PBS)

Portalis werkt vanuit de grondhouding Positive Behavior Support (PBS). PBS is gericht op het creëren van een veilig en positief pedagogisch- en schoolklimaat. Deze grondhouding resulteert in een stimulerende leeromgeving waarbinnen probleemgedrag, waar mogelijk, wordt voorkomen/verminderd en waar elke leerling optimaal kan profiteren van het geboden onderwijs.

Werkomgeving

Schakelvoorziening Portalis SO Groningen is een initiatief van het SWV PO-20.01, waarbinnen Team050 en Portalis een samenwerking zijn gestart om leerlingen met een complexe ondersteuningsvraag op het gebied van gedrag onderwijs te bieden. Horizon begeleiding kan ingeschakeld worden om te onderzoeken en te analyseren wat gemeenschappelijk vanuit jeugdhulpverlening en onderwijs een sluitende aanpak kan zijn. 
De locatie is een schakelvoorziening. Dit houdt in dat de leerlingen tijdelijk bij ons verblijven en ingeschreven blijven op de school van herkomst. De school van herkomst houdt de zorgplicht en is mede verantwoordelijk voor de leerling. Samen kijken we naar het perspectief voor de leerling, werken we aan een terugkeer naar de school van herkomst of moet er gezamenlijk gekeken worden naar andere mogelijkheden.


Vacatures van Portalis

{"total":4,"sectoren":{"5":4},"vakken":{"257":4,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":4},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":0},"dienstverband":{"3":4,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":4,"-1":0},"onderwijsTypen":{"5":4,"-1":0},"bevoegdHeden":{"1":4,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":4,"3":4,"7":4,"30":4},"functieSoorten":{"1":4},"provincies":{"2":4}}
4 onderwijsvacatures
Gisteren
Voortgezet speciaal onderwijs VSO
1-1-2025
Parttime of fulltime 0.8 FTE
Gisteren
Voortgezet speciaal onderwijs VSO
1-1-2025
Parttime of fulltime 0.8 FTE
Gisteren
Voortgezet speciaal onderwijs VSO
1-1-2025
Parttime of fulltime 0.8 FTE
Toon alle 4 vacatures